S-a spânzurat la 18 ani


Tragedie într-o familie din Băiculeşti. La numai 18 ani, un băiat şi-a pus capăt zilelor spânzurându-se cu o frânghie de un stâlp. Nenorocirea s-a întâmplat vineri seara, în satul Valea Brazilor. Nimeni nu îşi poate explica ce l-a îndemnat pe Iulian Cioplea să recurgă la un asemenea gest.
Sătenii spun despre Iulian că era un băiat cuminte, tăcut şi foarte liniştit. În ultimul an însă, părea mai trist decât de obicei. „Parcă îi lipsea ceva. Părinţii spuneau că a intrat într-o depresie profundă după ce, anul trecut, un văr de-al său s-a sinucis. Le mai zicea uneori copiilor din sat că vrea să se ducă după vărul lui, însă nimeni nu l-a crezut în stare de aşa ceva”, povestesc cei care locuiesc în zonă. Vineri după amiază, Iulian i-a spus mamei sale că vrea să moară şi a dispărut de acasă. „Am dat fuga după el, dar nu mi-aş fi imaginat aşa ceva vreodată. Am zis să mă duc după el, să îl împac, nicidecum nu aş fi crezut că se poate ajunge aici”, povesteşte mama lui Iulian printre lacrimi. Puţin mai târziu, femeia şi-a găsit băiatul atârnând într-un ştreang, în izlazul comunal. În speranţa că mai poate să facă ceva pentru fiul ei, a sunat la Ambulanţă. A fost însă în zadar. Cadrele medicale s-au chinuit mai bine de 30 de minute, dar pentru tânărul de 18 ani, nu a mai fost nimic de făcut.

„Puiul meu, ridică-te şi hai acasă! ”

În momentul în care a realizat tragedia, mama lui Iulian a fost la un pas să leşine. „Puiul meu, ridică-te şi hai acasă! Băiatul meu, de ce nu vorbeşti cu mine?”, striga femeia cuprinsă de disperare. Părinţii lui Iulian spun că băiatul lor plănuia să susţină în curând examenul pentru permisul de conducere. “Ăsta era visul lui, să ia permisul. Luase câteva ore la un instructor şi se pregătea să dea examenul. Avea emoţii că poate nu îl va lua. Însă nu era ăsta un motiv să moară”, spunea tatăl băiatului. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate motivele care l-au îndemnat pe tânăr să moară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email