S-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea staţiei de epurare

Primarul Nicolae Diaconu a participat zilele trecute la o şedinţă ce s-a desfăşurat la Consiliul Judeţean Argeş (CJ), unde, în prezenţa preşedintelui Florin Tecău, a semnat contractul de finanţare pentru obiectivul de investiţii „Staţie de epurare cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară ş instalaţie de primire vidanjă, Curtea de Argeş”.
„Am semnat săptămâna trecută contractul de finanţare pentru staţie de epurare. Am primit suma de 500.000 de lei, iar acum urmează să fie realizat proiectul tehnic pentru staţia de epurare. Trebuie să ne apucăm de treabă pentru că altfel riscăm să pierdem banii, care se vor întoarce la Guvern. Totodată, după ce vom demara lucrările vom avea prioritate în obţinerea finanţării pentru anul viitor”, a declarat edilul.
În acelaşi timp, în cadrul unei şedinţe „de îndată” a Consiliului Local, ce s-a desfăşurat în luna octombrie, a fost votată o hotărâre prin care „se aprobă cheltuielile finanţate integral din venituri proprii” pentru obiectivul de investiţii „Staţie de epurare cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară ş instalaţie de primire vidanjă, Curtea de Argeş”, astfel – „cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului, studiul de fezabilitate, asistenţă tehnică, consultanţă, taxă pentru obţinerea de avize, acorduri, autorizaţii, organizarea procedurii de achiziţie, cheltuieli conexe organizării de şantier, taxa inspecţiei controlul calităţii, cota casa socială a constructorilor”. Potrivit deciziei Consiliului Local, valoarea totală a cheltuielilor reprezentând cofinanţarea este de 527318,5 lei, iar la şedinţa respectivă aleşii au aprobat utilizarea sumei de 25.000 de lei din „excedentul anilor precedenţi” pentru finanţarea investiţiei cu staţia de epurare.
Investiţii în lucrări de infrastructură şi la Domneşti, Nucşoara şi Tigveni.
De altfel, la sediul Consiliului Judeţean Argeş au fost semnate, săptămâna trecută, mai multe contracte de finanţare pentru investiţii privind lucrări la infrastructura de apă şi canalizare sau la drumuri comunale. Beneficiarii contractelor de finanţare sunt, în afară de municipiul Curtea de Argeş, mai multe comune, printre care Domneşti, Nucşoara şi Tigveni. Municipiul Curtea de Argeş va primi 500.000 de lei pentru staţia de tratare, şi aceeaşi sumă va ajunge la Tigveni, pentru reabilitarea şi extinderea alimentării cu apă în satele Blaj, Bălteni şi Bârseşti. Administraţia locală din Nucşoara va primi un milion de lei pentru modernizare DC 268 Sboghiţeşti – Nucşoara – Brădetu, în lungime de aproape 7 kilometri. În cazul comunei Domneşti, finanţarea pentru înfiinţarea reţelei publice de alimentare cu apă se ridică la 1,3 milioane de lei. Contractele de finanţare au fost semnate de primarii localităţilor beneficiare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email