S-a scumpit apa!

Deocamdată cu 20,95%, iar de la 1 ianuarie tarifele cresc din nou cu încă 20%

Liberalii nu au votat majorarea preţurilor

De la 1 iulie, locuitorii municipiului Curtea de Argeş vor plăti mai mult pentru apa de la robinet. Deocamdată, majorarea este de 20,95%, preţul unui metru cub ajungând la 3,81 lei, fără TVA, în total 4,15 lei, având în vedere că taxa pe valoarea adăugată este 9% la aceste servicii publice. S-a cerut o majorare cu 40%, dar la propunerea lui Marius Deaconu, susţinut puternic de Ion Şerban, s-a votat ca tarifele să crească în două etape – de la 1 iulie cu 20,95% iar de la 1 ianuarie cu încă 20%. Populism, discursuri sforăitoare şi fără substanţă, banalităţi emise cu aerul de lucruri inteligente, de toate s-au spus la şedinţa Consiliului Local de joi la care s-a luat această decizie.

Au votat majorarea consilierii PSD, mai puţin Răzvan Bădescu şi Ştefan Dumitrache. De altfel, ei nici nu au participat la discuţii fiind direct implicaţi, Dumitrache pentru că soţia lui lucrează acolo iar Bădescu este juristul societăţii Aquaterm.

Au votat împotriva scumpirii apei lberalii. Cristian Mitrofan l-a întrebat pe preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Aquaterm, Ionuţ Andrei, prezent la şedinţă, dacă este necesară scumpirea apei în cazul în care primeşte bani pentru investiţii de la bugetul local, iar acesta a zis că nu. Mădălin Marinescu l-a întrebat pe Ionuţ Andrei cât la sută din apa consumată este facturată şi cât se fură, iar preşedintele CA a spus că 20% se plăteşte. „Noi, grupul liberal din Consiliul Local, îi reprezentăm aici pe cei 20% care plătesc şi care nu vor să crească preţul la apă. Haideţi să încasăm banii, cei 80% care nu se încasează. Noi nu vom fi de acord cu majorarea, ca cei 20% să plătească pentru 80% care fură!”, a spus Mădălin Marinescu. El şi colegii săi Cristian Mitrofan, Doru Georgescu şi Jean Chefani au votat împotriva majorării.

Pierderile nu sunt de acum, iar CA a avut curaj să le calculeze şi mai ales să le facă publice. Anterioarele conduceri ale Aquaterm nu au făcut nimic ca să stopeze furturile şi pierderile, iar acum societatea a ajuns aproape de fundul prăpastiei, au mai spus consilierii, iar Andrei a declarat – „La finalul anului vom avea o pierdere de 350.000 de lei dacă nu cresc tarifele!”

Primarul – „M-am săturat de dezinformări!”

Primarul Panţurescu a vorbit la începutul dezbaterii acestui punct de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local de joi. „M-am săturat de dezinformări. Nu eu reprezint Aquaterm (societatea este a oraşului, iar Consiliul Local este Adunarea Generală a Asociaţilor – n.a.). Mie ce mi-aţi cerut în legătură cu această societate am făcut – aţi vrut Consiliu de Administraţie din cinci membri, deşi eu am zis că trei sunt suficienţi, am făcut”, a declarat edilul.

Colonelul Andreescu, pesedist de felul său, dar cam ciudat în discursuri, a spus – „E un plan îndrăzneţ şi realizabil (planul de administrare al CA pentru Aquaterm – n.a.). Nu votăm azi scumpirea, nu dăm nicio şansă societăţii şi nu dăm nicio şansă cetăţeanului. Suntem obligaţi de situaţie să votăm această creştere”. Marius Deaconu, de la PAM, a spus că trebuie scumpită apa, dar trebuie scăzut procentul la 20%, colonelul Bogdan Dabija, de la UNPR a înşirat numele comunelor din zonă unde apa s-a scumpit deja,  le-a cerut colegilor „să nu se mai lamenteze” şi i-a îndemnat să voteze majorarea, iar Emelian Orevicianu, de la ALDE, a făcut nişte calcule de contabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email