S-a redeschis târgul de animale de la Domneşti

Începând cu 25 octombrie, la nivelul judeţului Argeş se ridică interdicţia organizării de târguri pentru vânzarea/cumpărarea suinelor, iar medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi vor elibera documentele specifice (formular de mişcare, certificat care atestă starea de sănătate a animalelor), se arată într-un comunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş.

Au fost înștiințate Consiliile locale care dețin târguri autorizate, respectiv Pitești, Miroşi, Lereşti, Domnești și Ștefan cel Mare, în calitatea acestora de responsabili cu organizarea acestor târguri de animale, despre ridicarea interdicției organizării de târguri pentru vânzarea/cumpărarea suinelor.

De asemenea, au fost înștiințate și celelalte Consilii locale care nu dețin târguri autorizate, respectiv Stâlpeni, Topoloveni, Rociu, Rucăr și Cetățeni, să demareze urgent toate demersurile intrării în legalitate. La Curtea de Argeș nu mai functionează un târg de animale autorizat de ani buni și, de fapt, și cât a funcționat, a făcut-o ilegal.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email