S-a modificat Regulamentul de ocupare a meselor din pieţe

Regulamentul privind procedura de închiriere, rezervare şi ocupare a meselor şi platourilor din pieţele aflate în administrarea Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare a fost modificat săptămâna trecută. Astfel, potrivit noilor prevederi, mesele pot fi închiriate pe o durată de una până la 12 luni, iar rezervarea meselor se poate face pe o perioadă de maxim o lună de zile cu taxa plătită anticipat în baza unei cereri depuse la administraţia pieţei, iar de rezervare pot beneficia exclusiv producătorii agricoli.

O altă prevedere nouă este că mesele şi platourile din pieţele municipiului pot fi ocupate prin repartizare, rezervare, închiriere. Repartizarea se poate face pentru perioade de o zi până la o lună numai pentru mesele sau suprafeţele de platou care nu au fost închiriate sau rezervate. Acordul de folosinţă poate fi prelungit la expirarea termenului. Rezervarea meselor se poate face pentru perioade de la o zi până la o lună, în baza unei cererei depuse la administraţia pieţei, achitându-se anticipat taxa de rezervare.

Închirierea meselor şi platourilor se face în baza unei cereri de închiriere, pentru perioade de până la 12 luni, cu posibilitate de prelungire a contractului prin act adiţional. Închirierea se face prin licitaţie publică cu strigare sau prin acordare directă în cazul în care există un singur solicitant.

Şeful Serviciului Pieţe, Marin Florea, susţine că noile prevederi îl ajută la constrângerea comercianţilor şi producătorilor agricoli să respecte legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email