S-a încheiat proiectul „Energia vine din noi”

În sala de consiliu din cadrul Primăriei municipiului Curtea de Argeş a avut loc, mari seara, conferinţa de închidere a proiectului „Energia vine din noi”, finanţat de Grupul CEZ România. Acesta s-a desfăşoară în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” şi Asociaţia Comitetului de Părinţi din cadrul instituţiei de învăţământ.
La eveniment au participat primarul Nicolae Diaconu, Adrian Brătulescu, reprezentant CEZ, Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal, o parte din coordonatorii proiectului, respectiv, prof. Nicolae Niţă şi prof. Alina Băiaşu, dar şi Ionel Marinescu, directorul Şcolii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân”. „Felicitări tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui proiect, care a avut drept scop principal sprijinirea copiilor ai căror părinţi plecaţi în străinătate. De asemenea, vreau să mulţumesc reprezentanţilor CEZ România că au fost alături de noi şi sper să colaborăm şi în anii următori”, a declarat  primarul Nicolae Diaconu.
În grupul ţintă al proiectului au fost incluşi 40 de elevi ai Şcolii Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, după cum urmează: 10 copii cu ambii părinţii plecaţi în străinătate, 10 copii cu cerinţe educaţionale speciale, 10 copii cu unul dintre părinţi plecaţi în străinătate şi alţi 10 copii cu oportunităţi reduse. Totodată, pe parcursul proiectului aceştia au participat la o serie de activităţi educativ-interactive, care au vizat îndeplinirea mai multor obiective precum diminuarea riscului de disconfort psihic cauzat de absenţa părinţilor, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi inter-relaţionare în cadrul grupului ţintă, promovarea independenţei participanţilor sau îmbunătăţirea calităţii stilului de viaţă prin autocunoaştere.
Proiectul „Energia vine din noi” s-a încheiat cu un spectacol intitulat „Să colindăm cu toţii de Crăciun”, ce a fost susţinut de elevii din cadrul instituţii de învăţământ. Micii artişti au prezentat un colaj de colinde şi cântece de Crăciun, dar şi câteva datini şi obiceiuri, la finalul cărora au primit, potrivit tradiţiei, mere, bomboane şi covrigi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email