S-a găsit soluţia pentru salvarea Aquaterm!

Operatorul de apă – canal de la Curtea de Argeş, SC Aquaterm SA, nu mai are licenţa necesară desfăşurării activităţii din luna august, după cum a declarat primarul Nicolae Diaconu. „Putem să concesionăm serviciul unui operator regional, să intrăm într-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, ADI, sau putem să scoatem la concesiune prin licitaţie serviciul”, ne spunea primarul în urmă cu o lună. Tot atunci, Consiliul Local era convocat la o întrunire comună a comisiilor de specialitate la care se dezbătea renunţarea la contractul de gestiune a activităţii de apă – canal către Aquaterm. În plus, la sfârşitul lunii mai, reprezentanţi ai conducerii SC RAJA Constanţa, societatea care voia să preia apa şi canalul de la Curtea de Argeş, au venit în oraş şi au încercat să-i convingă pe consilieri că firma lor este cea care poate să facă investiţii serioase în infrastructura de apă – canal de la Curtea de Argeş. După întrunirea consilierilor însă s-au răzgândit, iar administraţia locală a rămas cu Aquatermul pe cap.

O asociaţie în plus

Potrivit directorului Ion Bolovan, s-a găsit o soluţie agreată şi de primar. „Facem o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) cu comunele cărora noi le furnizăm apă şi atunci Consiliul Local poate să ne prelungească nouă contractul”, ne-a spus directorul Aquaterm, Ion Bolovan. El a adăugat că a cerut ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice) să facă demersuri pentru schimbarea legii, în sensul permiterii încredinţării directe către societăţile comerciale cu capital integral de stat, cum este şi Aquaterm, a activităţii de apă – canal, ca serviciu de utilitate publică.

 

Altfel, autorităţile de la Curtea de Argeş vor fi nevoite să scoată această activitate la licitaţie, iar Aquaterm nu se ştie dacă ar putea câştiga. O mică problemă ar mai fi – o unitate administrativ teritorială poate face parte dintr-o singură Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, ori comunele cu care Curtea de Argeş ar intra în această ADI, respectiv Albeşti, Brăduleţ, Valea Iaşului, Valea Danului, Băiculeşti şi Brădet, mai fac parte şi din altă Asociaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email