S-a desfiinţat târgul de maşini din parcarea de lângă benzinăria Lukoil

O lungă perioadă de timp parcarea din apropierea din apropierea benzinăriei Lukoil din municipiul nostru a fost transformată într-un adevărat târg de maşini. De obicei mai mult de jumătate din locurile de parcare erau ocupate de maşini care aveau lipite pe geamuri anunţuri cu preţul şi numerele de telefon ale proprietarilor. Mai vechi sau mai noi, acestea păreau să fie „uitate” aici de ceva timp, ocupând abuziv o mare parte din parcare. Problemele apăreau mai ales atunci când municipiul se aglomera cu ocazia unor sărbători importante. Cei care veneau la Mănăstirea Curtea de Argeş găseau cu greu un loc de parcare liber, iar de cele mai multe ori maşinile erau lăsate pe stradă. Astfel, una dintre benzile de circulaţie era practic blocată.
Însă, odată ce parcarea a fost preluată în administrare de societatea de Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş (SPUCA), problemele s-au rezolvat. Cei care aveau maşinile lăsate la vânzare au primit somaţii pentru a muta autoturismele din zonă, iar acum parcarea este mult mai liberă. „Am pus somaţii în geam la autoturismele parcate, iar cu timpul proprietarii au luat maşinile de acolo. Au mai fost unele discuţii, dar nu au fost probleme grave. Pe cei care aveau numărul afişat în geam i-am sunat şi le-am transmis să ridice maşinile din parcare. Unii dintre aceştia au dorit să ne plătească o taxă pentru a lăsa maşinile în continuare aici, dar le-am explicat că într-o parcare publică nu se poate face comerţ cu maşini”, a spus Gabriel Nastea, director SPUCA.
După ce au fost nevoiţi să eliberează parcarea, foarte inventivi, proprietarii au parcat autoturismele chiar peste drum, pe spaţiul verde, tot pe domeniul public. Deocamdată, nu sunt multe, dar dacă nu vor fi deranjaţi de nimeni de la primărie, terenul respectiv va deveni noul târg auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email