S-a deschis sezonul de pescuit în apele de munte

Sever Pahonţu, şeful Ocolului Silvic Vidraru, ne-a informat că recent s-a deschis sezonul de pescuit în apele de munte. „Noi avem în administrare luciul de apă al lacului Vidraru şi râul Capra. O dată cu deschiderea sezonului îi aştept pe pescarii serioşi să vină la munte. Pescarii au nevoie de permis de pescuit şi de asemenea trebuie să plătească o taxă la noi la Ocol”, ne-a informat Sever Pahonţu. Cei interesaţi trebuie să ştie că permisul de pescuit se eliberează de către Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA), care are sediul chiar în incinta Ocolului Silvic Vidraru. Argeşenii, care sunt amatori de pescuit trebuie să cunoască faptul că permisul pentru pescuit în apele de munte, eliberat de către ANPA, este valabil doar dacă s-a plătit taxa la sediul Ocolului Vidraru. Tarifele stabilite pentru fondurile de pescuit în apele de munte sunt următoarele:
– 25 lei – o zi;
– 45 lei – 10 zile – doar în zilele de week-end.
„Cei care vor veni să pescuiască în apele de munte trebuie să aibă asupra lor permisul eliberat de ANPA şi taxa achitată la noi la Ocol. Pentru taxa valabilă 10 zile, pescarii trebuie să ştie că aceste zile pot fi doar cele de week-end. Permisele se pot procura atât de la ANPA cât şi de la Asociaţiile de Pescari. Turiştii care vin la munte pot plăti taxa de pescuit chiar la faţa locului, pentru că vom trimite echipe de oameni cu chitanţier ca să nu existe probleme. De asemenea, aceştia trebuie să aibă permis de pescuit”, a explicat Sever Pahonţu.
Se înmulţesc controalele pentru depistarea celor care pescuiesc ilegal
Ca o noutate, în acest an se va putea pescui şi pe râul Buda, după o perioadă foarte lungă de timp. „Pescuitul pe râul Buda va fi permis din acest sezon, după ce a fost interzis câţiva ani de zile. Aici se va putea practica doar pescuitul „Prinde şi eliberează”. Peştii vor trebui eliberaţi, iar pescarii vor fi supravegheaţi de personalul ocolului.”, a mai spus şeful ocolului Vidraru. În perioada următoare va creşte şi numărul controalelor efectuate pentru a fi depistaţi cei care pescuiesc ilegal. „Pe această cale vreau să lansez un avertisment pentru cei care continuă să pescuiască ilegal sau întind plase în Lacul Vidraru. Împreună cu reprezentanţii poliţiei şi a jandarmeriei vom face controale. Cele mai mari probleme sunt în zonele Casa Argeşeană, Valea cu Peşti şi Capra. Cei care vor fi prinşi vor fi deferiţi organelor de control. Lacul este plin de plase în aceste zone”, a spus Sever Pahonţu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email