S-a deschis parcul de distracţii de la Capra


Sute de oameni sunt aşteptaţi în acest week-end să vină la munte şi să profite din plin de zăpada căzută în ultima perioadă. Turiştii vor avea posibilitatea să viziteze hotelul sau biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, iar cei dornici de senzaţii tari au la dispoziţie cel mai nou parc de aventură din ţară, amenajat lângă Cabana Capra. Situat în imediata vecinătate a Transfăgărăşanului, la Cota 1.585, parcul este destinat atât celor mici cât şi adulţilor.  Instalaţia de tiroliană este profesională, iar măsurile de siguranţă sunt verificate înainte de începerea traseului.
Senzaţiile tari sunt oferite de lansările în tiroliană, leagăne suspendate inegal, bârne mobile şi punţi suspendate în zigzag. Parcul are o lungime de aproape 270 de metri iar  cablurile sunt amplasate la înălţimi ce variază între 6 şi 8 metri. Organizatorii au spus că în total au folosit un kilometru de cablu de oţel, 2.000 de bride, 50 metri de platforme suspendate, zeci de metri de scândură şi 2.000 de şuruburi.

15 lei pe zi la teleschi

Traseul este deschis atât celor care intră pentru prima dată într-un parc de aventură, cât şi celor cu experienţă care au astfel posibilitatea să îşi pună în aplicare cunoştinţele de alpinism. Cei care doresc să parcurgă întreg traseul, trebuie mai întâi să asculte cu atenţie instrucţiunile şi apoi vor primi echipament specific: un ham de alpinist, mănuşi şi cască de protecţie.
Parcul de la Cabana Capra cuprinde şi o pârtie de snowboard de 140 de metri cu obstacole şi trambulină, un teleschi, pârtie de schi pentru amatori de 120 de metri lungime. Tariful pentru teleschi este de 15 lei pe zi, iar pentru o tură în parcul cu tiroliane veţi plăti 15 lei. În week-end puteţi lua şi lecţii de snowboard, având posibilitatea să închiriaţi echipamentul de la instructori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email