S-a cerut scumpirea apei încă din luna martie

Majorarea nu a fost acceptată din cauza campaniilor electorale

În adresa pe care SC Aquaterm a înregistrat-o la Primărie pe 14 iunie scrie clar – „Revenim la adresa noastră nr. 1163 din data de 17.03.2014 (…) prin care vă rugam să aprobaţi modificarea preţului la apă şi tarifului pentru canalizare pentru locuitorii din municipiul Curtea de Argeş”, ceea ce înseamnă că directorul Ion Bolovan nu a minţit când a spus la şedinţa de Consiliu Local de joi, cea la care de altfel a fost aprobată majorarea tarifelor, după cum aţi aflat din ziarul nostru de ieri, că „am cerut şi acum trei luni creşterea tarifelor dar aţi zis că urmează campania electorală”. Şeful Aquaterm a fost apostrofat de unii consilieri când a pomenit de campanie, de parcă Bolovan minţea.

În justificarea creşterii preţurilor Bolovan spune că „din decembrie 2010 societatea noastră nu a mai beneficiat de mărire de preţ (…) iar din luna decembrie 2010 şi până în prezent tarifele la energia electrică şi apă brută, precum şi preţurile la materiale au fost majorate de mai multe ori, ceea ce a avut influenţe semnificative asupra costurilor înregistrate de societatea noastră”.

După trei luni în care Bolovan a fost amânat din motive electorale joi i s-a dat ce i s-a promis probabil din luna martie, creşterea tarifelor şi a preţurilor. La şedinţă s-a vorbit şi despre calitatea apei şi despre opririle ei dese, dar tangenţial, aşa, cât să i se arate pisica directorului Aquaterm.

L.I.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email