S-a amânat data până la care se pot depune oferte pentru retehnologizarea Hidrocentralei Vidraru

4 iunie a fost ultima dată anunţată de Hidroelectrica SA pentru depunerea ofertelor pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru. Licitaţia a fost anunţată în februarie, iar termenul limită dat iniţial pentru depunerea ofertelor a fost 15 mai, ulterior fiind prelungut până pe 4 iunie. Potrivit sistemului electronic de achiziţii publice, valoarea estimată totală a contractului este de 367,8 milioane de lei, aproximativ 79 de milioane de euro. Licitaţia este una internaţională, iar termenul, de acum, dat pentru evaluarea ofertelor este 3 decembrie 2018. Potrivit Hidroelectrica, lucrările vor fi derulate de către firma câştigătoare pe parcursul a patru ani şi opt luni de la data atribuirii.

Contractul de modernizare a mai fost scos la licitaţie în 2016, însă procedura afost anulată un an mai târziu, după ce compania de stat a apreciat că toate ofertele depuse au fost inacceptabile şi/sau neconforme. Hidroelectrica a primit, atunci, 45 de oferte, de la companii din România, Slovenia, Cehia, Marea Britanie, Serbia, Rusia şi China.

Amenajarea Hideoenergetica Vidraru a fost pusă în funcțiune în urmă cu 50 ani, iar în urma retehnologizării, durata de viață este prelungită cu încă 30 de ani. De asemenea, prin realizarea lucrărilor se urmărește creșterea puterii active a fiecărui hidroagregat, de la 55 MW la minimum 58,8 MW, scăderea necesarului de mentenanța și a creșterii siguranței în exploatare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email