S-a adoptat Legea privind creșterea valorii nominale a tichetelor de masă !

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat marți  legea privind modificarea valorii tichetelor de masă, care vor putea ajunge la suma de maximum 15 lei, față de 9,57 lei, cât este în prezent.

Dacă în forma inițială proiectul prevedea o creștere a valorii nominale a tichetelor de masă la doar 12 lei, comisiile din Camera Deputaților au adoptat un amendament propus de către deputatul PNL Andreea Paul, potrivit cărora suma maximă devine 15 lei. 

În declarația dată,  președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, Adrian Solomon, menționa –  „Este o inițiativă prin care se propunea posibilitatea de a se mări (valoarea tichetelor de masă – n.r.) (…), rămânând valoarea actuală în vigoare, și doar posibilitatea angajatorului de a mări aceste tichete, valoarea acestor tichete să poată fi avută în vedere ca și optiune”, potrivit news.ro.

 

 „Guvernul se opune tot timpul în perioada preelectorală unor astfel de măsuri. Nu are un impact decât benefic. Aceste tichete vor fi cheltuite în comerț, sunt purtătoare de TVA. (…) Mergem cu raportul săptămâna viitoare în plen și sper ca toți angajații care beneficiază de acest tip de stimulente să poată beneficia de o valoare mai mare cât mai curand”, a mai spus Solomon. Valoarea  tichetului de masă existent în România în acest moment este de 9,57 de lei, fiind printre cele mai mici din Uniunea Europeană. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email