Rusia şi Slovacia s-au calificat la turneul final din Ungaria

La baza sportivă Tenis Club Curtea de Argeş s-a desfăşurat, săptămâna trecută, turneul de tenis de câmp European Summer Cup Girls 16. Competiţia a fost câştigată de echipa Rusiei, care a învins în finală reprezentativa Slovaciei cu scorul de 3 – 0. Din păcate, echipa României a terminat turneul pe locul cinci, ratând astfel calificarea la runda finală din Ungaria, ce se va desfăşura în perioada 4 – 6 august.
Turneul European Summer Cup Girls 16 s-a desfăşurat pentru cel de-al patrulea an consecutiv la Curtea de Argeş şi a reunit la start echipele reprezentative ale României, Bulgariei, Rusiei, Slovaciei, Germaniei, Poloniei şi Moldovei. De asemenea, competiţia a făcut parte din runda de calificare la Junior Fed Cup 2014 – feminin până la 16 ani.
Reprezentativa României a înecheiat turneul pe locul 5
În urma tragerii la sorţi, echipa României a întâlnit în primul tur reprezentativa Germaniei, echipă în faţa căreia a pierdut cu scorul de 2 – 1. În primul meci, Oana Gavrilă a învins-o pe Ana Gabric (Germania) cu 7 – 6; 7 – 5 şi a adus primul punct echipei României. Apoi, în cel de-al doilea meci Ioana Mincă a pierdut în faţa Katharinei Gerlach cu 6 – 0; 6 – 1, iar meciul decisiv, cel de dublu, a fost câştigat tot de nemţoaice. Perechea formată din Oana Gavrilă şi Georgia Crăciun a pierdut meciul disputat cu echipa formată din Katharina Gerlach şi Lena Reueffer cu 4 – 6; 6 – 7. Această înfrângere a reprezentat eliminarea echipei României încă din primul tur al competiţiei, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. După această înfrângere, echipa României a jucat împotriva Bulgariei pentru locurile 4 – 5 ale clasamentului general. Sportivele din ţara noastră au câştigat această dispută cu scorul de 3 – 0, asta după ce un meci de simpul, dar şi cel de dublu a fost decis după ce adversarele s-au retras din competiţie. Într-un alt meci Ioana Minca a trecut de Zinovia Vaneva în trei seturi, scor 5 – 7; 6 – 2; 6 – 0.
Rusia a spulberat Slovacia în finală
Vineri, în finala competiţiei de la Curtea de Argeş s-au calificat reprezentativele Rusiei şi Slovaciei, ambele obţinând şi calificarea la runda finală din Ungariua. În finală, Rusia s-a impus cu 3 – 0 în faţa Slovaciei. În primul meci de simplu Anna Kalinskaya a trecut în două seturi seturi cu scorul 7 – 6; 6 – 1 de Tamara Kupkova, iar al doilea meci a fost câştigat de Anna Blinkova în trei seturi cu scorul 7 – 6; 6 – 7; 6 – 1, în faţa Terezei Mihalikova. De asemenea, partida de dublu a fost câştigat de perechea Anna Kalinskaya/Aleksandra Pospelova (Rusia) cu scorul 6 – 3; 6 – 4, în faţa perechii Viktoria Kuzmova/Tereza Mihalkova (Slovacia).
De asemenea, vineri s-a desfăşurat şi festivitatea  de premiere a competiţiei, eveniment la care au participat Gheorghe Borţan, preşedintele Tenis Club Curtea de Argeş, Ioan Cozma, director general Dr. Oetker România, sponsorul principal al turneului, dar şi alţi iubitori ai sportului din municipiu. Sportivele participante la turneu au primit plachete, diplome, dar şi cupe din partea organizatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email