Ruinele San Nicoară şi Fântâna lui Manole au fost introduse în domeniul public

Ruinele San Nicoară şi Fântâna lui Manole au fost introduse în inventarul domeniului public al municipiului Curtea de Argeş abia săptămâna trecută, cu o valoare zero. În 1999, când a fost întocmit inventarul domeniului public al oraşului, cele două obiective au fost omise, iar corecţia s-a făcut abia acum. Valoarea zero a fost stabilită pentru că, fiind monumente istorice, „nu pot fi evaluate de o comisie din cadrul unităţii administrativ teritoriale”, potrivit specialiştilor din Primărie.

Consiliul Local a mai decis revocarea uneo hotărâri din 2017, prin care se aproba completarea inventarului bunurilor aparţinând domeniului public al municipiului Curtea de Argeş cu Ruinele Bisericii Sân Nicoară , valoare de inventar 1 leu, şi cu Fântâna Meșterului Manole , valoare de inventar tot un leu.

Dacă Fântâna lui Manole este clar în administrarea Primăriei, şi acum şi în domeniul public, Ruinele San Nicoară au o istorie zbuciumată. Din 2002, de când au fost date în administrare Episcopiei de atunci, s-au făcut, teoretic, nişte proiecte, apoi, practic, un gard, şi cam atât. Cetăţenii au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la starea deplorabilă în care acestea se află, dar tot nimic nu s-a întâmplat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email