Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Cum ne armonizăm relațiile?

În articolele anterioare am mai vorbit despre cum să ne armonizăm relațiile, învățând să comunicăm asertiv.

Astăzi vreau să vă ofer câteva îndrumări de tip exercițiu.

Un prim exercițiu pe care vi-l propun, oricât de banal ar părea, este îmbrățișarea. Îmbrățișați-vă partenerul sau orice persoană apropiată cel puțin o dată pe zi timp de minim 20 secunde. Atunci când îmbrățișarea este mai lungă se descarcă oxitocina, denumit și hormonul iubirii sau al încrederii, hormon care ajută și la creșterea imunității, la reducerea stresului, având și alte numeroase beneficii. Îmbrățișarea este o metodă prin care sănătatea emoțională se poate îmbunătăți, iar dacă nu ai un partener, prieteni etc, nu ai pe cine îmbrățișa într-o zi sau în mai multe, îmbrățișează-te pe tine. Armonizează-te cu tine! Înainte de toate cel mai important e să fim noi în armonie cu noi înșine.

Cele mai bune rezultate le avem atunci când aplicăm cele mai simple metode, acestea putând fi și cele mai eficiente.

Un alt exercițiu pe care vi-l propun și pe care îl puteti face cu partenerul, cu părinții, cu prietenii etc., este să vă priviți în ochi timp de 2-3 minute fără să vă mutați nicio secundă privirea în altă parte în acest timp. După ce faceți acest exercițiu puteți să vă și spuneți unul altuia ce ați simțit. Este un exercițiu extraordinar care va vorbi despre relația voastră, despre ce aveți de rezolvat, ce merge foarte bine etc.

Următorul exercițiu constă în câteva afirmații profunde, eficiente pe termen mediu și lung pe care le puteți rosti în gând sau tare în fiecare zi: “Merit să am relații armonioase” sau pentru cei care sunt interesați doar de îmbunătățirea relației cu partenerul :”Merit să am o relație armonioasă”, “Mă iubesc și mă accept profund și complet”.

De ce “merit”? De cele mai multe ori relațiile noastre nu sunt așa cum am dori, deoarece undeva în subconștient avem impresia că nu meritam. Cauza pleacă în general și de cele mai multe ori din copilărie, din diverse contexte, dar despre asta voi vorbi într-un alt articol.

De ce să mă iubesc profund și complet? Deoarece atunci când nu ne iubim și nu ne acceptăm cu totul, nici nu dezvoltăm relații armonioase. Asta nu înseamnă că nu e nevoie sa lucrăm la aspectele dezarmonioase din noi, din contră, e necesar să facem asta pentru a avea relații bune și cu cei din jur, însă fără să ne criticăm, să ne “biciuim”, cum am fost poate obișnuiți până acum.

Puteți face aceste exerciții cât de des posibil, dar eu recomand în fiecare zi, cel puțin afirmațiile și îmbrățișările timp de 21 de zile minim. Veți observa schimbări și mai devreme de atât, însă continuând să le practicați, vă veți îmbunătăți vizibil calitatea vieții interioare și deci, și exterioare.

Sper să vă fie de folos, și vă invit să vă dați voie să le practicați și de asemenea, să lăsați feedback-uri pe site la acest articol dacă v-au ajutat, pentru a mai veni spre voi și cu alte tehnici pe aceasta temă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email