Romanul „Amintirile unui însingurat” a fost lansat şi la Curtea de Argeş

Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” a găzduit, vineri, o întâlnirea deosebită a Clubului Iubitorilor de Cultură, în cadrul căreia a fost lansat şi în municipiul nostru romanul „Amintirile unui însingurat” al autorului Nicolae Sirius. La eveniemnt, alături de Marian Ghiţă, coordonatorul întâlnirii, au mai participat Ştefan Dumitrache, manger Muzeul Municipal, Simona Hirică, directorul instituţiei gazdă, dar şi alte personalităţi culturale din municipiul nostru.
Chiar în debutul întâlniri, Marian Ghiţă i-a oferit autorului Nicolae Sirius Medalia de Lut, care se acordă o dată în viaţa, în timp ce Paula Fulga i-a făcut cadou un arnjament floral ikebana. De asemenea, prezentă la eveniment, profesoara Elena Şerbănescu a realizat o scurtă prezentare a romanului „Amintirile unui însingurat”, despre care a spus că „este o carte atât de profundă şi interesantă încât pune în valoare toate calităţile autorului”. La rândul său, Nicolae Sirius a ţinut să le mulţumească tuturor pentru participare, după care a vorbit timp de o oră atât despre roman, cât şi despre „Ţara Soarelu Răsare”, locul în care a ales să se stabilească. „Mă bucur că şi vă mulţumesc că aţi venit la această lansare de carte. Este un roman pe care oricine îl poate citi repede, dar apoi cu siguranţă va da de gândit”, a spus Nicolae Sirius.
Autorul romanului „Aminitrile unui însingurat”, scriitorul Nicolae Sirius, are o poveste extrem de interesantă. A  părăsit România în anul 1986, a trăit şase luni într-un lagăr din Austria, iar în 1988 a devenit cetăţean australian. În 1995 a ajuns în Germania, iar peste doi ani s-a stabilit în Japonia, unde s-a şi căsătorit. În ceea ce priveşte activitatea sa, acesta a debutat cu poezie în „Tribuna Ialomiţei” (1968), publicând apoi în diverse reviste literare. De asemenea, pentru cariera sa o perioadă fructuoasă a fost cea în care a locuit în Australia, unde a primit din partea Ministerului Culturii şi Artelor două burse guvernamentale, fiind totodată şi membru al Uniunii Scriitorilor din ţara respectivă.
Piesa de teatru „Ultimul dictator, Cain, Abel si Dumnezeu” a fost jucată în limba engleză în cadrul Piccolo International Festival, iar Court House i-a pus în scenă piesa „Castelul”. A publicat în Romania „Poezii fără ţară” (Editura Proteus, 1995) şi „Balada timpului ce plânge”, scrisă în lagăr în 1986, piesa fiind tradusă şi în engleză, iar în Japonia, poemele sale din volumul Secolul alb (traduse în limba engleză) iau forma unui text electronic destinat cercetării literare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email