România a câştigat Turneul European Summer Cup Girls 16

Echipa României a câştigat Turneul European Summer Cup Girls 16, care s-a desfăşurat la Curtea de Argeş. Sportivele din ţara noastră s-au calificat în finala competiţiei după ce au învins reprezentativa Slovaciei cu scorul e 2 la 0. În primul meci, Ioana Loredana Roşca a câştigat în faţa Barborei Kotelesova cu 6-2, 7-5. Românca Ilka Csoregi şi-a adjudecat la rândul ei victoria, învingând-o pe slovaca Natalia Vajdova cu 6-3, 6-1. În finala turneului, care s-a desfăşurat vineri, România a învins echipa Germaniei cu 2 la 1. Astfel, Ioana Roşca a învins-o în primul meci pe Nabel Jana, scor 4-6, 6-2, 6-2 în timp ce la al doilea meci, Ilka Csoregi s-a retras pe motive medicale din faţa Antoniei Lottener, după  3-6 şi 6-4 în primele două seturi.
Meciul decisiv s-a jucat la dublu. După o partidă viu disputată, perechea Ducu Ioana -Roşca Ioana s-a impus în faţa echipei germane formate din  Antonia Lottner şi Majlena Pedersen, cu  2-6, 6-2, 6-3.
Ruxandra Dragomir a participat la festivitatea de premiere
De asemenea, vineri s-a desfăşurat şi festivitatea  de premiere a competiţiei. La eveniment au participat Ruxandra Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ştefan Lăzăroiu, preşedintele PDL Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş, dar şi alte personalităţi locale. Festivitatea de premiere a început cu prezentarea celor 7 echipe participante şi intonarea imnului naţional al României, câştigătoarea turneului. „Vreau să mulţumesc în mod special organizatorilor acestei competiţii pentru eforturile depuse. A fost o demonstraţie de organizare perfectă. De asemenea, vreau să mulţumesc domnului primar Nicolae Diaconu şi domnului Constantin Nicolescu pentru sprijinul acordat. Vreau să felicit echipa României şi pe antrenorul federal Ovidiu Popescu pentru performanţa obţinută. Cu siguranţă, fetelor, veţi ajunge celebre şi vă mulţumesc că aţi făcut parte din echipa României”, a spus Ruxandra Dragomir. Preşdintele Federaţiei Române de Tenis a acordat câte un trofeu directorului turneului, Gheorghe Borţan,dar şi sponsorului principal, Ioan Cozma. La rândul său Constantin Nicolescu a ţinut să îi felicite pe sportivi, dar şi pe organizatorii turneului. „Sunt fericit că la Curtea de Argeş s-a organizat un concurs aşa de important. Mă bucur că Ruxandra Dragomir, argeşeancă de-a noastră, face astfel de lucruri pentru noi. Vă doresc tuturor o viaţă mai bună şi sper să ne revedem cât mai curând la astfel de evenimente sportive organizate pentru copiii noştri”, a spus preşedintele CJ Argeş. Fetele din echipa României au primit premii importante din partea organizatorilor, dar şi un sejur la hotelul Valea cu Peşti, oferit de Ştefan Lăzăroiu. Festivitatea de premiere s-a încheiat cu defilarea tuturor echipelor participante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email