Robert Zisu, reconfirmat în funcţia de director general al Electroargeş

Consiliul de Administraţie al Electroargeş  s-a întrunit săptămâna trecută şi l-a reconfirmat în funcţia de director general al societăţii pe Robert Zisu.

Conform unui comunicat publicat de Bursa de Valori Bucureşti, „Consiliul de Administraţie informează acţionarii şi eventualii investitori că (…) s-a adoptat Hotărîrea nr. 214 din 20.10.2017, prin care (…) se aprobă cu majoritate de voturi numirea domnului Robert Zisu în funcţia de director general Electroargeş SA”.

În septembrie, la Electroargeş a avut loc o Adunare Generală a Acţionarilor (AGA) în care acţionarul Dumitru Tudor cerea  „revocarea din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie a lui Ştefan Constantin”, „alegerea preşedintelui Consiliului de Administraţie”, „constatarea nulităţii hotărârii Consiliului de Administraţie prin care Ion Gavrilă a fost revocat din funcţia de director general” şi „repunerea lui Ion Gavrilă în funcţia de director general”, precum şi „aprobarea acţiunii în răspundere împotriva lui Robert Zisu pentru recuperarea de la acesta a tuturor sumelor primite de la Electroargeş începând cu 5 mai, cu titlu de remuneraţie de director general”. 

Se cere un program de răscumpărare a acţiunilor proprii de catre societate

AGA nu a ţinut cont de propunerea lui Dumitru Tudor şi a fost sensibilizată mai degrabă de scrisoarea deschisă semnată de Christian May, membru în board-ul Kärcher, cel mai important partener de afaceri al Electroargeş. În documentul menţionat, producătorul de electrocasnice din Curtea de Argeş era atenționat de partenerii de la Kärcher că înlocuirea fostei conduceri „a fost binevenită din punctul nostru de vedere deoarece am realizat îmbunătăţiri la nivel de comunicare, cooperarare și profesionalism în cadrul primelor luni de la schimbare”.

Vineri, Consiliul de Administraţie a anunţat pe site-ul Bursei de Valori convocarea Adunării Generale Extraordinară a Acționarilor pentru data de 11 decembrie, cu un punct de ordinea de zi – aprobarea derularii unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii de catre societate. Potrivit profit.ro,Electroargeș vrea să răscumpere un număr de până la 6,97 milioane de acțiuni proprii, echivalentul a 10% din capitalul social. Conform convocatorului, răscumpărările se vor face la prețul de piață și la un nivel de minimum 0,5000 lei/acțiune și maximum 2,5000 lei/acțiune.
Un număr de 4,53 milioane de titluri, reprezentând 65,00% din acțiunile răscumpărate vor fi anulate în vederea reducerii capitalului social, iar 2,44 milioane titluri, respectiv 34,99% din răscumpărări, vor fi destinate recompensării conducerii și angajaților. La actualul preț de piață, înseamnă că alocările către personal ar urma să fie în echivalent 3,17 milioane lei.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email