Riscă puşcăria pentru că a condus băut

Teribilismul îl va costa scump pe un tânăr din municipiul Curtea de Argeş, care a băut câteva pahare şi apoi a plecat la plimbare cu maşina. Acesta a fost oprit de poliţiştii argeşeni care i-au întocmit dosar penal, urmând să fie judecat pentru că s-a urcat băut la volan.
A.M., în vârstă de 20 de ani, a consumat mai multe pahare cu băuturi alcoolice, după care s-a gândit că n-ar strica să meargă la o plimbare cu maşina. Imediat acesta s-a urcat la volanul unui autoturism Dacia şi, fără să ţină cont de faptul că a băut, a călcat pedala de acceleraţie şi a plecat cu maşina pe drumurile publice din Curtea de Argeş. Însă, norocul nu a fost prea mult timp de partea tânărului şofer. În timp ce se deplasa pe Bulevardul Basarabilor, acesta a fost oprit de poliţiştii care supravegheau traficul rutier, care numaidecât şi-au dat seama că acesta este băut. Totodată, A.M. a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, poliţiştii l-au condus pe bărbat la Spitalul Municipal Curtea de Argeş pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. Rezultatul analizelor a indicat o alcoolemie de 1,10 grame la mie.
Acum, tânărul urmează să dea socoteală în faţa judecătorilor pentru faptul că a condus beat o maşină pe drumurile publice, punând în pericol atât viaţa lui cât şi a altor oameni. De asemenea, va suporta şi cheltuielile judiciare în valoare de 600 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email