Riscă puşcăria pentru 42 de cutii de şuruburi

Trei tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani, din comuna Albeşti, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş după ce au furat mai multe cutii cu şuruburi dintr-un depozit.
Acum ceva timp, V.G. şi C.S. s-au gândit că nu le-ar strica să câştige ceva bani şi au plecat să caute fier vechi pe albia râului Argeş. La un moment dat, cei doi tineri au ajuns la depozitul unei societăţi comerciale, care se afla în zonă. Văzând că geamurile sunt sparte, uşile deschise, iar prin zonă nu se află nicio altă persoană, au intrat în incinta depozitului. Aici, imediat au pus ochii pe mai multe cutii cu şuruburi. După câteva discuţii s-au gândit să revină după lăsarea întunericului pentru a fura cutiile. Ajunşi acasă, cei doi i-au povestit lui I.G. despre depozitul pe care l-au găsit şi i-au propus acestuia să îi ajute să fure cutiile. Fără să se gândească la consecinţe, I.G. a fost de acord şi au plecat toţi trei către locul respectiv, cu autoturismul lui V.G.. Au ajuns la depozit, aproape de ora 23:00, şi foarte repede au furat nu mai puţin de 42 de cutii cu şuruburi pe care le-au încărcat în maşină. Însă, „norocul” celor trei nu a fost de partea lor mult timp. În timp ce se întorceau acasă, autoturismul în care se aflau a fost oprit de poliţiştii care supravegheau traficul rutier. Oamenii legii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă şi în momentul în care au verificat maşina au descoperit cutiile cu şuruburi. Pentru că nu au putut să justifice provenienţa acestora, cei trei tineri au fost conduşi la secţia de poliţie. De asemenea, potrivit proprietarului depozitului, prejudiciul cauzat de cei trei se ridică la suma de 12.035 lei.
Astfel, bărbaţii s-au ales cu dosare penale şi urmează să fie judecaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Aceştia vor suporta şi cheltuielile de judecată în valoare de 500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email