Riscă închisoarea pentru că şi-a abandonat fetiţa

Procurorii argeşeni au trimis în judecată un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Valea Iaşului, acuzat de abandon de familie fiindcă a refuzat, cu rea credinţă, să plătească pensia de întreţinere a copilului său.
O.G. a fost căsătorit cu L.C. timp de aproape doi ani de zile. În acest timp, femeia a rămas însărcinată şi a născut o fetiţă. Dacă la începutul căsniciei lucrurile au mers bine între cei doi soţi, cu timpul relaţia lor s-a răcit, iar de aici nu a mai fost decât un singur pas până la divorţ. Astfel, instanţa a încredinţat-o pe fetiţă mamei sale, iar tatăl a fost obligat, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, să plătească o pensie de întreţinere în valoare de 25% din veniturile obţinute, până când copilul va împlini vârsta de 18 ani. După o perioadă de timp în care şi-a respectat obligaţiile financiare în totalitate, bărbatul a început să plătească sume din ce în ce mai mici de bani, lucru care a stârnit nemulţumirea fostei soţii. Bărbatul a lucrat la vremea respectivă într-o croitorie şi a recunoscut că nu a plătit toţi banii, pentru că salariul nu îi ajungea de la o lună la alta. În acelaşi timp, instanţa a hotărât ca O.G. să plătească o pensie de întreţinere în valoare de 137, 5 lei în fiecare lună. Din cauza faptului că a întârziat cu plăţile, tatăl fetiţei a acumulat o restanţă în valoare de 2.844 de lei, motiv pentru care fosta soţie l-a dat în judecată.
În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii, bărbatul s-a ales cu dosar penal şi riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani pentru neplata cu rea-credinţă a pensiei de întreţinere stabilită prin hotărâre judecătorească. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email