„Rezultatele economice din ţară se datorează şi industriei auto”

Dincolo de vorbele fără fundament ale celor care critică actuala guvernare, rezultatele economice dovedesc că România se află pe drumul cel bun. Chiar dacă întotdeauna este loc de mai bine, de un an şi jumătate, de când a preluat conducerea ţării, USL a dovedit că poate îmbunătăţi condiţiile de trai ale românilor, reîntregind salariile bugetarilor, crescând salariul minim la 800 de lei, ieftinind pâinea, majorând punctul de pensie, oferind sprijin celor vulnerabili pentru plata încălzirii şi a curentului electric.
Guvernul condus de Victor Ponta a demonstrat că în România, dacă îţi doreşti cu adevărat, poţi avea rezultate în economie fără să tai veniturile populaţiei. Îmi amintesc că în 2010, guvernarea de la acea vreme susţinea că reforma şi creşterea economică se face tăind salariile şi pensiile celor nevoiaşi. În primele 7 luni din 2013 avem un deficit bugetar de aproape 2 ori mai mic decât în aceeaşi perioadă din 2011 şi de peste 3 ori mai mic decât în 2010.
Acum, la finalul anului 2013, rezultatele economice ne demonstrează că am putut oferi românilor măsuri active pentru protecţia socială şi în acelaşi timp am adus banii în ţară, deblocând fondurile europene, obţinând un an în plus pentru absorbţia acestora şi atrăgând investitori.  Economia a permis creşterea numărului de firme, astfel încât la finalul lunii august, s-a depăşit pentru prima dată cifra de 714.000.
Nu pot să nu remarc, fiind argeşean, că rezultatele economice din ţară se datorează şi industriei auto. În acest moment, ţara noastră are cea mai mare creştere a producţiei auto din Europa. Producţia de autoturisme de pe piaţa locală a crescut cu 45% în primele şase luni ale acestui an şi am avut cel mai accelerat ritm de creştere din Europa şi al treilea cel mai rapid din lume. În România s-au produs în primul semestru aproximativ 225.000 de autoturisme, dintre care 181.300 de către Dacia, în creştere cu 17% faţă de perioada similară a anului trecut şi aproape 43.500 de către Ford România la Craiova.
O premieră a fost înregistrată şi în agricultura românească.  Ţara noastră ocupă primul loc în Uniunea Europeană la producţia de floarea soarelui. Mai mult, ne aflăm pe primele locuri la alte categorii, precum porumb sau roşii. Producţia de grâu şi secară din acest an totalizează 7,3 milioane de tone, fiind cea mai mare din ultimii opt ani şi a doua din ultimii 43 de ani.
Guvernul USL demonstrează că se poate şi că va continua să acţioneze pentru a conduce România pe drumul dezvoltării durabile şi al creşterii economice!
Mircea Gheorghe DRĂGHICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email