Revoltă populară din cauza transportului local

Vineri de dimineaţă, microbuzele transportului local de călători nu au mai circulat prin Curtea de Argeş, pentru că, după cum aţi aflat în exclusivitate din Interes Argeşean, licitaţia pentru concesionarea acestui serviciu a fost amânată pentru o dată care nu este deocamdată cunoscută.
Licitaţia publică deschisă cu preselecţie pentru concesionarea Serviciului Regulat de Transport Public Local de Călători din municipiul nostru a fost prima dată amânată pentru miercuri, după ce s-au găsit mai multe erori în caietele de sarcini ale participanţilor. „Licitaţia a fost anulată din cauza unor vicii de procedură, dar şi a unor erori găsite în documentele depuse de asociaţiile de transport care au participat. Acum urmează ca procedura să fie reluată de la început şi să se urmeze paşii legali. Încă nu s-a fixat o nouă dată pentru că trebuie luat totul de la început”, a spus Nicolae Păunescu, şeful Biroului Transporturi din cadrul primăriei municipiului Curtea de Argeş.
Cum contractul de concesiune cu asociaţia Translocal a expirat de câteva săptămâni, transportatorul nu a mai scos microbuzele pe şosea, pentru că era în ilegalitate. Vineri de dimineaţă, după ce călătorii au rămas în staţii vreme îndelungată, iar maxi taxiurile nu au mai venit, argeşenii s-au revoltat şi au făcut scandal. Atunci, administraţia locală a găsit de cuviinţă să rezolve problema. Primarul Nicolae Diaconu a convocat „de îndată”o şedinţă de Consiliu Local iar consilierii au aprobat prelungirea autorizării pentru Asociaţia Translocal până când licitaţia va fi atribuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email