Revoltă pe strada Voievozi

Strada Voievozi din Curtea de Argeş pare desprinsă din Evul Mediu, cred locuitorii ei, iar dacă te uiţi la cum arată drumul, le dai dreptate. Aflată la o mică distanţă de Mănăstire, strada a fost complet abandonată de administraţia locală. Locuitorii au pus la cale o adevărată revoltă zilele trecute, disperaţi din cauza faptului că nimeni nu-i ia în seamă. „Poate cea mai gravă problemă este strada, plină de gropi, cu apa de la ploi care nu se scurge nicăieri, cu praful groaznic vara. Nu avem canalizare şi nici iluminat public. Doar câini şi mizerie”, ne-a spus Cristina Sima. Ea a depus la Primărie o sesizare încă din luna martie dar nu a primit răspuns nici până astăzi. „Ne-au spus la Primărie că o să primim răspuns în 30 de zile, dar nu am primit. Am fost să văd unde e blocată sesizarea noastră, dar m-au trimis de la Registratură la Investiţii şi înapoi şi tot nu am găsit-o”, povesteşte femeia.

„Vin doar în campania electorală!”

Oamenii sunt furioşi. „Vin la noi pe stradă doar să ne ceară votul, şi apoi uită ce au promis. În 2008, în campania electorală, au pus patru becuri pe stradă, atât. Acum mai pâlpâie doar unul, în rest e întuneric beznă”, spun argeşenii.

„Trăim cu adevărat ca în Evul Mediu. Unii au fose septice, alţii au WC în fundul curţii. Am tras apă cum am putut, fiecare a făcut groapă pentru ţeava pe care a tras-o de la peste o sută de metri distanţă”, spune Cristina Sima, iar o vecină de-a ei mărturiseşte – „Am săpat, aşa bătrână cum sunt, groapa pentru ţeavă, ca să am şi eu apă. WC nu am în casă, mă duc în grădină”, ne spune bătrâna care locuieşte pe stradă de peste 50 de ani. „Atunci cred că arăta mai bine strada asta decât acum”, crede ea.

„O să fie campanie electorală şi la anul. Să îndrăznească să mai vină cineva aici!”, ameninţă argeşenii de pe Voievozi.

„Pelerinii îşi fac nevoile în faţa porţii!”

Cum este foarte aproape de Mănăstire, toată vara oamenii mai au o problemă. „Nu există niciun WC ecologic sau din celălalt în zonă, iar de Sf. Mărie, când vine atâta lume, e vai de noi. Cei care vin la Mănăstire îşi fac nevoile în porţile noastre, fără pic de ruşine. Nu au unde să se ducă şi vin aici, că zic că e mai ferit. E mare mizerie iar mirosul e cumplit”, mai spun cetăţenii.

Pe aceeaşi stradă are o pensiune un consilier local, iar oamenii îl acuză că nu a făcut nimic pentru cartier. Ion Şerban, căci despre el e vorba, spune însă că a făcut tot ce a putut pentru vecinii lui. „Am cerut să punem piatră, să asfaltăm, dar nu am reuşit să facem. Pe stradă au trecut şi maşini mari care au stricat-o şi mai rău. Acum, anul acesta, nu se mai poate face nimic. Sperăm ca să reuşim la anul”, ne-a spus Şerban.

Asfaltarea, la anu’!

Sesizarea pe care Cristina Sima a făcut-o este din luna martie, iar de la Registratura Primăriei ni s-a spus că „a fost trimisă spre soluţionare Serviciului Public de Gospodărie Comunală”, pentru că „era vorba despre o asfaltare”. Directorul Serviciului Public, Ioan Ghiţă, a primit reclamaţia şi va face ce poate pentru a o soluţiona. „O să propunem în programul nostru de lucrări pe 2016 asfaltarea străzii Voievozi, sperăm ca şi Consiliul Local să o aprobe. Anul acesta nu mai avem timp”, ne-a declarat Ioan Ghiţă.

 

Sunt multe străzi cu probleme la Curtea de Argeş, astfel încât nu se ştie dacă cetăţenii care locuiesc pe Voievozi vor avea noroc de asfalt în 2016. Totuşi, având în vedere că e an electoral, ceva, ceva s-ar putea să se facă şi pe strada lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email