Revoltă la scumpirea apei – „Hoţilor!Aveţi nevoie de noi doar la vot!”

De marţi, 1 iulie, plătim mai mult pentru apa şi canal la Curtea de Argeş, Consiliul Local adoptând, la şedinţa de joi după amiază majorarea tarifelor la apa potabilă. Astfel, preţul apei a crescut de la 3,27 la 3,91 lei metrul cub, iar canalul de la 1,5 la 1,81 lei metrul cub. În sala de şedinţă au fost şi câteva zeci de argeşeni care, supăraţi din cauza deciziei luate, au strigat „Hoţii!” şi „Aveţi nevoie de noi doar ca să vă votăm!”

Unul dintre acela mai controversate proiecte de pe ordinea de zi a întrunirii de joi a Consiliului Local a fost referitoare la creşterea preţului la apă. La şedinţele comisiilor de specialitate a ieşit scandal, şi cele mai multe au propus dezbaterea noilor tarife în Consiliul Local. De fapt, nu prea a fost o dezbatere, pentru că nimeni nu a pledat pentru menţinerea tarifelor ci pentru creşterea lor cu 10%, dar nici această propunere nu a fost acceptată.

Primarul Diaconu a lipsit strategic

Puţin după orele 15,00, în sala de şedinţe de la Primărie s-au adunat consilierii şi mai mulţi locuitori ai municipiului, printre ei numărându-se şi preşedinţi de asociaţii de locatari, precum N. Bălălău. Primarul Nicolae Diaconu a lipsit strategic de la Consiliu, iar preşedinte de şedinţă a fost ales pesedistul Ştefan Dumitrache.

Întâlnirea a fost una interesantă, în care interesele personale sau de grup au fost extrem de vizibile, iar despre ele vă vom informa în numerele viitoare ale ziarului nostru. Cert este că preşedintele de şedinţă a fost bine ales, Dumitracge conducând întâlnirea cu un braţ pe care l-a vrut a fi de fier şi care, la final, şi-a dovedit eficienţa. Au fost şi momente ciudate, cum a fost cel în care Nicolae Nedelcu a propus creşterea tarifelor cu 10%, după care nici măcar el însuşi nu şi-a mai votat propunerea.

Ion Şerban a plecat din şedinţă

Ion Şerban a plecat din şedinţăcând s-a ajuns la acest punct de pe ordinea de zi, invocând Regulamentul de funcţionare al Consiliului Local, şi anume prevederea legată de faptul că „aleşii locali sunt obligaţi să menţioneze expres situaţiile în care interesele lor personale contravin intereselor generale”. Soţia lui Şerban este angajată la Aquaterm, iar consilierul a considerat că acesta este un interes personal. Interesant este faptul că şi soţia lui Ştefan Dumitrache lucrează tot la societatea care furnizează utilităţile, numai că acesta a rămas şi a votat pentru scumpirea apei şi canalului. De altfel, hotărârea a fost votată de consilierii PSD şi cei ai PNL, împotrivă au fost şeful PDL Curtea de Argeş, Victor Suhan, colegul său de partid Gheorghe Alecsei, şi pepedediştii, iar pedeliştii Vasile Sabie şi Costinel Vasilescu s-au abţinut.

 

Viceprimarul Cristian Mitrofan a vorbit despre calitatea apei pe care o furnizează Aquatermul, şi a spus că îl deranjează „calitatea ei şi opririle dese”, trasându-i sarcină directorului Bolovan să remedieze situaţia.

„Să ne căutaţi la alegeri!!!”

După ce a fost votată majorarea s-au dumirit şi oamenii din sală. Totuşi, înainte de a se trece la vor, N. Bălălău a încercat să intervină, spunând că „aţi făcut cea mai mare problemă pentru oraş. Fundamentarea prezentată de directorul Bolovan e ilegală. Vine cu poveşti şi pentru asta vă rog să nu aprobaţi majorarea tarifului că e ilegală. Noi, Asociaţia de locatari, vom contesta la prefectură hotărârea, că e ilegală”. Dumitrache însă nu l-a ascultat şi a mers mai departe cu votul. La finalul şedinţei oamenii au început să strige către consilieri – „Hoţilor! Pe noi nu ne întreabă nimeni nimic, noi suntem cantitate neglijabilă până data viitoare când aveţi nevoie de voturile noastre. Să ne căutaţi la alegeri, să ne cereţi votul! Noi suntem buni doar când punem ştampila! Ruşine!”.

L.I.

Foto Sorin Badea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email