Ziua revistei „Curtea de la Argeş”

În sala de spectacole a Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” a avut loc, zilele trecute, aniversarea revistei „Curtea de la Argeş”, publicaţie care a împlinit patru ani de la apariţie. La eveniment au participat academicianul Gheorghe Păun, fondatorul revistei, viceprimarul Cristian Mitrofan, Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal, dar şi o serie de personalităţi culturale, atât din ţară cât şi din străinătate. Printre invitaţi s-au mai numărat actorul Eugen Cristea, pianista Maria Calleya, rapsodul popular Ion Creţeanu cu celebra sa cobză, cunoscutul scriitor din Republica Moldova, Nicolae Dabija, autorul Vasile Şiomaru, descendent al familiei Şoimăreştilor, profesoara de arte plastice Elena Stoica, dar şi alţi colaboratori ai revistei.
Momente muzicale oferite de actorul Eugen Cristea şi rapsodul popular Ion Creţeanu
Viceprimarul Cristian Mitrofan a ţinut să îl felicite pe academicianul Gheorghe Păun, dar şi pe colaboratorii acestuia, care au contribuit la apariţia uneia dintre cele mai bune reviste de cultură din ţară. „Bine aţi venit la Curtea de Argeş, Oraşul Regilor, singurul recunoscut de Casa Regală. Vreau să îl felicit pe domnul academician Păun, dar şi pe ceilalţi membrii ai echipei sale, pentru că ne-au oferit această revistă cu totul şi cu totul specială. Vă mulţumesc tuturor că sunteţi aici, alături de noi şi vă asigur că şi noi, reprezentanţii administraţiei locale, vom face tot ce putem pentru a vă sprijini”, a declarat Cristian Mitrofan. În continuare, programul eveimentului a cuprins mai multe recitaluri poetice susţinute de actriţa Ninela Caranfil, dar şi momente muzicale deosebite oferite de,  Ion Creţeanu, Eugen Cristea sau Maria Calleya. La rândul său, academicianul Gheorghe Păun, a oferite diplome, tuturor celor care au contribuit în fiecare lună cu diverse materiale la apariţia publicaţiei, dar şi oaspeţilor care au venit din Republica Moldova.
Manifestările dedicate Zilei revistei „Curtea de la Argeş” s-au încheiat vineri după-amiază, în sala de consiliu a Primăriei municipiului, unde a fost organizat un „salon al cărţii”, în cadrul căruia au fost prezentat mai multe apariţii editoriale recente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email