Reținut pentru proxenetism.17 prostituate amendate de polițiști.

Un bărbat de 24 de ani a fost reținut la sfârșitul săptămânii, ca urmare a probării activității infracționale pentru infracțiunea de proxenetism, informează IPJ Argeș.

De asemenea, polițiștii argeșeni au desfășurat o acțiune pentru identificarea și sancționarea persoanelor care practică prostituția în imobile sau unități de cazare de pe raza municipiului Pitești.

Pe 23 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată și au reținut un bărbat de 24 de ani, din Bârla.

Din cercetări, s-a stabilit că în cursul lunilor august și spetembrie a.c., cel în cauză ar fi determinat, pe fondul unei relații de concubinaj, iar ulterior ar fi constrâns o femeie să întrețină relații sexuale contra cost, în locuințe situate pe raza municipiului Pitești.

În ziua de 23 septembrie, după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În ziua următoare, bărbatul a fost prezentat în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care au dispus cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Totodată, față de acesta au fost impuse, alături de alte obligații, și obligațiiile de a nu se apropia și de a nu comunica prin nicio modalitate cu persoana vătămată.

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, împreună cu polițiștii din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești, (Compartimentele de Investigații Criminale și Birourile de Ordine Publică), cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și ai Serviciului Criminalistic Argeș, au acționat pe raza municipiului Pitești și a localităților arondate, pentru prevenirea infracțiunilor cu violență, inclusiv a infracțiunilor de tâlhărie, comise asupra unor persoane din categoria vulnerabilă a prostituatelor, precum și a infracționalității asociate persoanelor care utilizează astfel de „servicii sexuale”, respectiv pentru combaterea infracțiunilor de proxenetism și a fenomenului de prostituție.

Cu această ocazie au fost depistate 17 persoane care practicau prostituția în imobile închiriate/unități de cazare pe raza municipiului Pitești_ acestea având domiciliile în județele Argeș, Constanța, Giurgiu, Brăila, Olt, Sibiu, Dâmbovița, Ilfov și în muncipiul București.

Persoanele depistate au fost sancționate contravențional, urmând a fi identificați și proprietarii imobilelor închiriate în regim hotelier, în vederea sancționării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email