Reținut de polițiști pentru ca își obliga iubita să se prostitueze în Germania

Un bărbat din Berevoiești a fost reținut de polițiști pentru trafic de persoane. El și-a obligat iubita să se prostitueze în Germania, iar când femeia a refuzat a bătut-o crunt.

“La data de 3 mai a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat o percheziţie domiciliară, în comuna Berevoești, la locuinţa unui bărbat, de 36 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Cercetările au pornit de la o sesizare referitoare la violență domestică, la data de 2 spre 3 martie a.c., în urma căreia polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

În aceleași împrejurări, în urma parcurgerii procedurii de evaluare a riscului, conform Legii 217/2003, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, care ulterior a fost confirmat de către instanța de judecată.

De asemenea, în urma datelor referitoare la posibila exploatare a femeii în cauză, prin obligarea la practicarea prostituției în afara țării, a fost informată Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2020, bărbatul în cauză ar fi racolat, prin metoda _loverboy_, o femeie, de 25 de ani, pe care, în perioada 2020 – 2023, ar fi obligat-o să practice prostituția, pe teritoriul Germaniei, în folosul material al acestuia.

Astfel, ar fi fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale, iar sumele de bani obținute din această activitate ar fi fost însușite în totalitate de bănuit.

_Pe durata exploatării, pentru a-i induce victimei o stare de temere permanentă, cel în cauză ar fi exercitat acte de violență fizică și psihică, pe care le-ar fi alternat cu momente de afecțiune, cu scopul de a-i menține starea de dependență emoțională_.

Totodată, din verificări a rezultat și că evenimentul din luna martie ar fi avut loc pe fondul refuzului victimei de a continua practicarea prostituției.

În urma percheziției, bărbatul bănuit a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde, după administrarea probatoriului, a fost *reținut, pentru 24 de ore*, pe bază de ordonanță.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost prezentat în fața Tribunalului Argeș, iar instanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile,

De asemenea, în urma activităților, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism.

Victimei i-au fost asigurate măsuri de referire și sprijin de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș’, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email