Restricţii suplimentare la Corbeni, Băiculeşti, Domneşti şi în alte 3 localităţi din Argeş

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de luni, 16 noiembrie, impunerea unor măsuri suplimentare în mai multe localități din județ, în conformitate cu prevederile H.G. 967/2020.

O serie de măsuri vizează localitățile Costești, Priboieni, Albota, Corbeni, Băiculești, Poienarii de Argeș, Domnești, Mozăceni, în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Acestea se vor aplica începând cu data de 17 noiembrie 2020, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile și sunt următoarele:

– Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în aceste unități;

Aceste măsuri se aplică operatorilor economici care desfășoară activități în spații publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

– Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

– Sunt interzise activitatățile în cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 17.11.2020, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile

În cadrul CJSU de astăzi, a fost aprobată propunerea DSP Argeș de suplimentare a paturilor din cadrul Spitalului de Pneumofiziologie Câmpulung, astfel:

– Pavilionul Grant din cadrul spitalului pentru îngrijirea pacienților confirmați cu virusul SARS-CoV 2 -27 paturi;

–  Pavilionul Stătescu din cadrul spitalului pentru asistarea pacienților suspecți COVID-19 – 8 paturi.

DSP va înainta Ministerului Sănătății pezenta hotărâre însoțită de solicitarea motivată de modificare în consecință a OMS nr. 555/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email