Reprezentanţii RAJA Constanţa au venit la Curtea de Argeş. Urmarea, procesul verbal al şedinţei Consiliului Local va fi legalizat de notar

Săptămâna trecută, la Primăria Curtea de Argeş au sosit reprezentanţii RAJA Constanţa, cel mai mare operator regional de apă canal din ţară. La întâlnire au participat primarul Constantin Panţurescu, o juristă din Primărie şi doi reprezentanţi ai societăţii constănţene. Se fac presiuni, se pare, ca serviciul de apă canal să fie delegat direct RAJA, după ce Consiliul Local va adera la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal din care face parte şi RAJA.

„Cei de la RAJA au trecut pe aici venind de la Câmpulung. Acolo au preluat serviciul de apă canal şi se fac demersuri pentru finalizarea procesului. Nu ne mai aşteaptă, este interesul nostru să delegăm serviciul de apă canal, pentru că administraţia locală nu are bani să înceapă modernizarea de la staţia de captare până la staţia de epurare, cu reţele cu tot. Există o directivă europeană şi dacă nu ne încadrăm am putea plăti amenzi foarte mari, începând cu 3500 de euro pe zi. Noi nu ne permitem să modernizăm reţelele pe banii noştri, pentru că e nevoie de multe milioane de euro, iar RAJA poate accesa fonduri europene. Au început să facă asta deja la Oneşti, unde au preluat serviciul de apă canal de câteva luni. Eu o să informez fiecare consilier în parte cu privire la toate aceste lucruri, apoi o să prezint şi într-o şedinţă de Consiliu Local informaţiile”, ne-a spus primarul Constantin Panţurescu. Acesta crede că e cea mai bună soluţie, dacă nu singura, pentru ca municipiul să beneficieze de aducerea la standarde europene a reţelei de apă şi canalizare. „Cred că au înţeles consilierii. Poate doar cei care au sarcină de  la partid să nu voteze se opun”, a mai spus primarul. „La acea şedinţă de Consiliu o să aduc şi un notar, să legalizăm procesul verbal, ca toată lumea să ştie şi să-şi asume”, a precizat edilul.

Ce se va întâmpla la Adunarea Generală a Acţionarilor Aquaterm

Lupta e dură. Pe 25 septembrie administratorul SC Aquaterm, Gabriel Nastea, căruia i se termină mandatul la sfârşitul acestei luni, a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor, constituită din Consiliul Local, iar la primul punct de pe ordinea de zi se ia act de încetarea  mandatului  de administrator  interimar  al  lui Nastea la data de 28.09.2017. Punctul următor este numirea  unui administrator  la SC Aquaterm  AG 98SA, iar al treilea – aprobarea  formei contractului de mandat al administratorului. Interesant este că Gabriel Nastea a cerut Adunării Generale, la o întrunire anterioară, delegarea directă a gestiunii serviciului apă canal către Aquaterm, precum şi rezilierea actualului contract de concesiune a bunurilor, dar nu a primit niciun răspuns. De altfel, administratorul Aquaterm a mai trimis la Primărie mai multe solicitări şi informări, cu acelaşi rezultat.

Se spune că la AGA de pe 25 septembrie lui Gabriel Nastea nu-i va mai fi prelungit mandatul, conducerea Aquaterm urmând să fie asigurată de altcineva, poate de juristul Răzvan Bădescu. Nici acesta nu ar urma să aibă viaţă lungă de manager, căci după ce RAJA va prelua serviciul, Aquaterm s-ar putea desfiinţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email