Reîncepe lupta

De curând, comisia de licitaţie pentru lucrările de modernizare a policlinicii spitalului a făcut public procesul verbal de deschidere a ofertelor, amănunte aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru. Interesantă este lista participanţilor la licitaţie, cam aceiaşi doritori pentru toate lucrările pe care municipalitatea le-a făcut la Curtea de Argeş. Sunt şi două firme locale, dar sunt şi altele cu nume sonore, din lumea politică mai ales. Chiar şi dl.Ştefan Lăzăroiu, cel căruia îi cântau prohodul acum vreo doi ani unii, din punct de vedere al afacerii, desigur, a cerut clarificări, dar nu a mai participat la licitaţie cu firma sa, cea pe care o cunoaşte toată lumea.
Sumele la care s-a licitat sunt mititele în comparaţie cu ce s-a estimat, iar bătălia a început, fireşte, din momentul în care participanţii au aflat clasamentul. Aşadar, reîncepe lupta pentru bani, şi sunt convinsă că se vor folosi toate mijloacele posibile, inclusiv de intimidare, pentru obţinerea lor. Cei opt magnifici care s-au înscris la licitaţie nu sunt nişte necunoscuţi, căci vorbim despre Someco, despre Best Construct, despre Electrovâlcea şi despre alţii care au făcut istorie în Argeş şi nu numai, cu licitaţiile câştigate şi cu lucrările efectuate.
E normal şi e foarte bine chiar că s-au înscris atâţia la licitaţie, dar numai unul va câştiga. Ceilalţi şapte învinşi vor încerca pe toate căile să-l împiedice să pună mâna pe lucrări şi pe bani, vor face probabil contestaţii, plângeri în instanţă, vor folosi tot arsenalul legal pe care îl au la dispoziţie ca să încetinească măcar procesul, dacă nu să-l anuleze.
Asta s-a ântîmplat cu toate licitaţiile la Curtea de Argeş, niciuna nu a avut vreo finalitate mai devreme de doi ani, şi mă gândesc aici la asfaltarea străzilor lăturalnice, la modernizarea centurii, la mult amânatul şi controversatul parc împărţit în două, dar chiar şi la alte lucrări mai mici, pe bani mai puţini. Aşadar, e posibil să avem de aşteptat doi ani până când policlinica spitalului va fi cu adevărat modernizată, cum am aşteptat peste doi ca proiectul depus să obţină finanţare. Nu pot să nu mă întreb de ce la Curtea de Argeş toate lucrările mari sau mici se întâmplă cam la doi ani de la începerea demersurilor şi la mult mai mulţi de la anunţarea ideii sau a proiectului. Oare la Curtea de Argeş nimic nu poate fi făcut mai devreme, are cineva de dat un termen care nu poate fi mai mic de doi ani ? ! Aş vrea ca această licitaţie să mă contrazică, dar nu cred că sunt şanse pentru asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email