Regulamentul serviciului public de salubrizare, în dezbatere publică. Toată vara străzile vor fi pline de praf.

Primăria a lansat în dezbatere publică Regulamentul serviciului public de salubrizare stradală a municipiului. Regulamentul acesta este o premieră pentru Curtea de Argeş, deşi ar fi trebuie ca el să fi fost în vigoare măcar din 2010, anul în care a fost înfiinţată Societatea de Salubritate. Documentul, evident copiat din lege, este optimist şi reglementează nişte lucurri care nu s-au făcut niciodată la Curtea de Argeş şi probabil că nici nu se vor face prea curând, cum ar fi spălarea cu detergent a străzilor. În acelaşi timp însă, el reglementează perioada în care străzile pot fi măturate. Din păcate, şi vara care vine vom avea aerul plin de praf, cel puţin în centru, pentru că măturătorii pot lucra tot timpul zilei.

„Măturatul manual se efectuează, de regulă, în intervalul orar cuprins între 22,00-06,00 în perioada 1 aprilie – 1 octombrie, pe arterele care au sistem de iluminat public corespunzător şi între 08,00-16,00 în perioada 1 octombrie – 1 aprilie; măturatul manual se poate efectua si intre orele 8,00-16,00 pe toata perioada anului”, prevede Regulamentul serviciului public de salubrizare stradală. Totuşi, „pentru evitarea formării prafului şi pentru crearea unui climat citadin igienic, operaţia de măturare va fi precedată de stropirea carosabilului sau a trotuarelor cu apă, dacă praful nu este umectat ca urmare a condiţiilor naturale sau dacă temperatura exterioară, în zona măturată, nu este mai mică decât cea de îngheţ”.

O altă prevedere este aceea conform căreia  „măturatul mecanic se efectuează atât în intervalul orar cuprins între 22,00-06,00 cât şi în intervalul orar cuprins între 08,00-16,00, pe toată durata anului, cu excepţia zilelor când condiţile meteo nu sunt favorabile desfăşurării acestei activităţi (ninsori, gheaţă, polei)”. Dacă nu ştiaţi, străzile trebuie spălate „de regulă în intervalul orar cuprins între 22,00-06,00 şi numai în zilele în care temperatura minimă nu este inferioară valorii de 120 C”, iar „stropitul se efectuează în intervalele orare 06,00-12,00 şi 16,00- 22,00 în perioada 1 mai – 1 octombrie”.

Dacă nu vi se par corecte prevederile Regulamentului şi aveţi alte propuneri, puteţi să trimiteţi sugestii Primăriei, pe adresa de mail sau direct la Registratură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email