Regulamentul de Organizare și Funcționare a Piețelor este încălcat sistematic

Serviciul Public Piețe, Târguri și Oboare (SPPTO) are un Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Pieţelor în Municipiul Curtea de Argeș. În ciuda nenumăratelor discuții din Consiliu Local, unde aleșii au spus apăsat și repetat că piețele din municipiu nu sunt ceea ce ar trebui să fie, Regulamentul menționat nu este respectat, căci dacă s-ar întâmpla asta atunci reproșurile aduse șefului SPPTO nu ar mai avea obiect.

Ion Șerban a spus de multe ori că nu mai vrea să vadă la vânzare pe trotuar ”căldări și plastice”, un alt consilier a spus că sunt spații, în piața centrală mai ales, subînchiriate, și s-a vorbit de multe ori la ședințele de Consiliu despre ”mafia din piețe” care impune prețurile. Ionel Păunescu este șef al SPPTO de anul acesta. De când a fost pus acolo a făcut curat în fața halei de carne, a achiziționat 13 standuri de vânzare noi care au costat 57.850 de lei, intenționează să monteze o barieră la intrarea în piață și a declarat că va încasa chiar el taxele de parcare.

Cine nu respectă e pasibil de amendă

Între timp, respectarea Regulamentului i-ar ușura viața. Potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare a Piețelor în Municipiul Curtea de Argeș, comercianții au, printre altele, și următoarele obligații – ”Să nu expună mărfurile în afara locului de vânzare alocat ; să nu cedeze folosință structurilor de vânzare (mese, spații) deținute prin contract de închiriere cu administrația pieței, prin orice formă de contracte cu terți, precum și a locurilor de vânzare atribuite producătorilor agricoli sau comercianților de produse de uz gospodăresc ; să nu efectueze tranzacții de achiziționare-desfacere mărfuri en-gros pe o rază de 1 km în jurul pieței”.

Lucrurile ar putea fi simple, pentru că Regulamentul prevede și amenzi – ” Comercializarea produselor agroalimentare și a altor produse pe trotuarul domeniului public-străzi sau alte zone destinate folosinței publice, fară aprobarea administrației domeniului public sau al administrației pieței, este interzisă și se sancționează cu amendă de la 100-500 lei”, iar ” Împiedicarea liberei concurențe și impunerea unui preț unic pe piață se sancționează cu amendă de la: 100- 500 lei și excluderea definitivă din piață”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email