Regulament nou pentru piețele din municipiu

Serviciul Public Piețe, Târguri și Oboare (SPPTO) are un regulament de funcționare realizat de fostul director, Marin Florea, numai că regulamentul, apreciat ca fiind slab de către autoritățile locale,  nu a fost aplicat vreodată. Acum, administrația locală lucrează la un regulament nou. Consilierul liberal Doru Georgescu spune că la comisia din care face parte s-a primit o adresă prin care se solicită ca regulamentul cel nou să fie dezbătut. ”Aștept dezbaterea și sper ca totul să fie normal. Sunt însă nemulțumit de parcarea mașinilor în zona aceea”, a afirmat Georgescu.

De curând Consiliul Local a făcut un pas mic spre normalitatea de care vorbește Doru Georgescu. Contractele încheiate de SPPTO vor prevede clar că nu mai pot fi subînchiriate spațiile din piețe. În noile contracte pe care SPPTO le încheie cu chiriașii scrie: “să nu subînchirieze în tot sau în parte bunul închiriat sau să cesioneze contractual de închiriere unui terț decât cu acordul prealabil scris al locatorului”.

”Codul administrativ spune că orice bun public se da numai prin licitație. Nu se poate aproba ca persoana care câștigă licitația să poată subînchiria și să obțină astfel niște venituri. Trebuie să-și desfășoare activitate exact cum câștigă licitația în baza celor patru condiții. Consider că oricine ia un spațiu în chirie și vrea să renunțe la afacere, predă acel spațiu Serviciului Piețe care îl va scoate iar  la licitație”, a declarat Ion Șerban. Acesta a mai propus cs atunci când se va reactualiza regulamentul pieței, ”să fie prevăzut ceva în legătură cu acea circulație îngreunată, care se datorează mașinilor pe care le dețin comercianții care închiriază spatii”.

Primarul Panțurescu însă consideră că ”nu este necesar să se prindă ceva în regulament, ci să se pună semne de circulație”. În acest context primarul a precizat că ”este un program de aprovizionare care nu este nici anulat și nici abrogat”.

 

2 thoughts on “Regulament nou pentru piețele din municipiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email