Refacerea zonei Ivancea -Valea Iaşului costă 1,7milioane de euro

Strada Valea Iaşului este una dintre cele mai circulate din Curtea de Argeş, iar administraţia locală şi-a propus să o refacă. De altfel, întreaga zona, de la piaţa Ivancea până la ieşirea din oraş va fi resistematizată, costul investiţiei fiind estimat la 8 milioane de lei.

Municipalitatea a comandat firmei de proiectare Pacific Design un proiect care propune două soluţii de reabilitare a drumului. Consiliul Local a ales a doua soluţie, mai scumpă dar mai bună, după cum au apreciat consilierii.  „În urma realizării Studiului Geotehnic şi al Expertizei Tehnice de Specialitate au fost identificate suprafeţe afectate de fisuri şi crăpături multiple, gropi, denivelări, cauzate de îmbătrânirea structurală sub acţiunea razelor ultraviolete şi a factorilor de mediu (…) Scurgerea apelor pluviale de pe partea carosabilă se face deficitar, pantele fiind necorespunzătoare. Drumul este mărginit pe aproape tot traseul de şanţuri de pământ, parţial colmatate de vegetaţie”, se arată în referatul Biroului de Investiţii din Primărie.

Soluţia aleasă de administraţia locală presupune frezarea stratului de asfalt actual pe o grosime de 4 centimetri şi aşternerea a două straturi noi. De asemenea, în cadrul investiţiei se vor amenaja parcări şi staţii pentru mijloacele de transport în comun, se vor face racorduri  cu 13 drumuri laterale pe diferite lungimi, trotuare şi acces la proprietăţi, ridicarea şi aducerea la cotă a capacelor pentru căminele de canalizare, alimentarea cu energie electrică a iluminatului din sensul giratoriu care va fi amenajat în zonă, realizarea de semnalizări şi marcaje rutiere. Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA,e ste de 8.028.764 lei, respectiv 1.780.214 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email