Refacerea podului de lângă Lukoil se amână

Ofertele vor fi reevaluate după ce COMESAD DRUMURI a contestat licitaţia, iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis-o

Câştigătoare fusese declarată o asociere condusă de o firmă dintr-o comună din Vâlcea

Podul de peste pârâul Valea Iaşului, aflat în apropierea benzinăriei Lukoil, nu va intra prea curând în reparaţii. Săptămâna trecută, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis o contestaţie făcută de una dintre firmele care au pierdut la licitaţie şi a dispus reluarea procedurii.

„Prin contestația nr(…), înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (…), înaintată de S.C. Comesad Drumuri SRL (lider al Asocierii SC Comesad Drumuri SRL – SC Reparații Modernizări Retehnologizări Argeș SRL – SC Centrul de Proiectare și Consultanță Rutieră SRL – SC Best Proiect Prest SRL,  formulată împotriva rezultatului procedurii simplificate organizate de autoritatea contractantă Municipiul Curtea de Argeș, în vederea atribuirii contractului de „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții Reabilitare pod peste pârâu Valea Iașului (Str. 1 Dec. 1918 – Str. Eroilor) din Municipiul Curtea de Argeș”, ce a fost inițiată cu anunțul de participare (…), s-a solicitat anularea comunicării privind rezultatul procedurii (…) a raportului procedurii (…) și obligarea autorității contractante la reevaluare ofertei depuse de Asocierea SC MELENTARII SRL – SC CONS DRUM SRL.
Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis: Admite contestația SC COMESAD DRUMURI SRL, formulată în contradictoriu cu municipiul CURTEA DE ARGEȘ, autoritate contractantă (…)privind rezultatul ei. Anulează rezultatul procedurii, privind decizia de stabilire a ofertei câștigătoare, (…), și obligă autoritatea contractantă la continuarea procesului de analiză a acestei oferte, în 20 de zile de la primirea deciziei, conform motivării ce precede”, se arată în decizia CNSC, decizie împotriva căreia se poate formula plângere în 10 zile.

Trei oferte depuse

Vă reamintim că 31 decembrie a fost data limită pentru desemnarea câştigătorului licitaţiei pentru reabilitarea podului de pe strada 1 Decembrie, de lângă benzinăria Lukoil. Şeful Biroului Investiţii din Primărie, Gheorghe Greavu, spunea că, potrivit contractului, proiectarea durează două luni iar execuţia opt luni.

În luna august a anului trecut, Municipiul Curtea de Argeş a scos la licitaţie un contract pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare pod peste pârâu Valea Iașului”, cu o valoare estimată de 2.052.584,25 lei (fără TVA).

La licitaţie au fost depuse trei oferte ale unor asocieri de firme – Asocierea COMESAD DRUMURI (Leader), REPARAŢII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZARI ARGEŞ, CENTRUL DE PROIECTARE ŞI CONSULTANŢĂ RUTIERĂ, BEST PROIECT PREST SRL, Asocierea  MELENTARII (Leader), CONS DRUM S.R.L. şi Asocierea FLORIMAR CONSTRUCT TOTAL SRL (Leader), PROIECT INFRA 2005 S.R.L. Asocierea  MELENTARII SRL, firmă din comuna vâlceană Glodu, care a avut anul trecut 33 de angajaţi şi are o vastă experienţă în colaborarea cu administraţii locale din Vâlcea şi Argeş, şi CONS DRUM S.R.L. a fost declarată câştigătoare iniţial, dar acum autorităţile de la Curtea de Argeş trebuie să reevalueze ofertele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email