Reduceri la taxe şi impozite până la sfârşitul lunii martie

Argeşenii care îşi plătesc impozitele pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport până la sfârşitul lunii martie vor beneficia de o reducere de 10% din suma datorată. Însă, contribuabilii trebuie să ştie că reducerea se aplică numai în cazul în care este achitat impozitul pentru tot anul 2015.

Cetăţenii municipiului Curtea de Argeş pot beneficia de o reducere de 10% la impozitul pe clădiri, terenuri sau autoturisme dacă plătesc dările către bugetul local până la data de 31 martie 2015. „Contribuabilii trebuie să plătească jumătate din sumă până la data de 31 martie, iar cealaltă parte poate fi plătită până la data de 30 septembrie. Şi în acest an argeşenii pot beneficia de o reducere de 10% din valoare impozitului, dacă vor achita suma totală datorată până la 31 martie”, au explicat reprezentanţii Biroului Taxe şi Impozite. De asemenea, cei care nu vor plăti jumătate din valoarea impozitului până la finalul lunii martie vor fi nevoiţi să plătească majorări  de întârziere. „Pentru cei care nu achită prima tranşă din impozit până la această dată vor intra în vigoare penalităţile de întârziere, al căror nivel este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale neachitate la termen, calculat pentru fiecare lună. Acestea se calculează până la data la care vor fi achitate sumele datorate”, au mai spus reprezentanţii Biroului Taxe şi Impozite.

 

Contribuabilii trebuie să ştie că taxele şi impozitele se pot plăti şi online, dar numai în anumite condiţii. Astfel, până în acest moment argeşenii pot plăti online, prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, doar dacă ştiu suma exactă pe care o au de plată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email