Recrutorul membrilor Consiliului de Administraţie al Aquaterm a fost înlocuit

Primăria a anunţat achiziţia unui contract pentru „Servicii de recrutare pentru 5 membri in Consiliul de Administraţie al S.C AQUATERM AG 98 S.A.”. Potrivit licitatiapublica.ro, preţul contractului era  de 21.000 de lei, iar firma care urma să recruteze cele cinci persoane era Inspire Human Resources S.R.L. din comuna Baciu, Cluj. Săptămâna trecută, Primăria a anunţat anularea acelei achiziţii şi realizarea alteia noi, pe aceeaşi temă. Astfel, recrutarea membrilor Consiliului de Administraţie (CA) va fi făcută pe bani mai puţini, 15.000 de lei, de către o firmă din Bucureşti, Fox Management Consultants SRL.

Fox Management Consultants  are mai mare experienţă în societăţi cu profil de activitate ca al SC Aquaterm, iar preţul este mai mic, câte 3000 de lei pentru fiecare membru al Consiliului de Administraţie recrutat”, ne-a spus Dorin Savu, şeful Biroului de Resurse Umane din Primărie, cel care se ocupă de contractul cu firma de recrutare.

Cine poate face parte din Consiliul de Administraţie

De peste un an, membrii Adunării Generale a Acţionarilor, care sunt consilierii locali, cer înfiinţarea CA la Aquaterm, şi l-au delegat pe administratorul Gabriel Nastea să facă acest lucru, deşi nu era treaba lui, pentru că Ordonanţa de Urgenţă privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice reglementează foarte clar aceste lucruri. Potrivit articolului 28, „consiliul de administrație este format din 5-9 membri, persoane fizice sau juridice, cu experiență în activitatea de administrare/management a/al unor întreprinderi publice profitabile sau a/al unor societăților comerciale profitabile din domeniul de activitate al întreprinderii publice. Cel puțin unul dintre membrii consiliului de administrație trebuie să aibă studii economice și experiență în domeniul economic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puțin 5 ani. Nu pot fi selectați mai mult de 2 membri din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice”.

Dorin Savu spune că „indemnizaţia membrilor Consiliului de Administraţie va fi stabilită de Consiliul Local, iar Adunarea Generală a Acţionarilor va stabili remuneraţia directorului”.

La şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii iulie vor fi stabilite mai multe detalii legate de situaţia CA al Aquaterm, de termenul până la care membrii acestuia vor fi numiţi şi alte asemenea lucruri, a mai declarat şeful Resurselor Umane din Primărie.

Pe 26 iulie a fost convocată Adunarea Generală a Acţionarilor Aquaterm, Adunare care e constituită din Consiliul Local. Pe ordinea de zi este numirea unui nou administrator sau prelungirea mandatului administratorului actual, Gabriel Nastea, al cărui mandat a expirat la sfârşitul lunii iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email