RECRUTARE PENTRU PROFESIA MILITARĂ

Eşti o persoană dinamică, energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară?

Acum este momentul!

Alege o carieră plină de satisfacţii – cariera militară!

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Argeș, activitatea de recrutare a tinerilorbăieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2021/2022, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din judeţul Argeș cu o ofertă educaţională generoasă:

 1. Pentru învăţământul militar universitar:
 • Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” – Sibiu – 26 locuri;
 • Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă”- Brașov – 10 locuri;
 • Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân” – Constanța – 7 locuri;
 • Academia Tehnică Militară – București – 55 de locuri;
 • Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I” – București – 12 locuri.

Înscrierea candidaţilor se desfăşoară până la data de 29.04.2021.

Se primesc candidaţi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a  şi care au vârsta de cel mult 26 de ani împliniţi în anul 2021.

 1. Pentru învăţământul militar postliceal:

2.1. Maiştri militari:

 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ,,Basarab I”- Pitești – 105 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu -128 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia”- Boboc – 124 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ,,Amiral Ion Murgescu” – Constanța – 101 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică – Chitila – 26 locuri;

Înscrierea candidaţilor se desfăşoară până la data de 29.04.2021.

Se primesc candidaţi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a  şi care au vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în anul 2021.

2.2. Subofiţeri:

 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ,,Basarab I” – Pitești – 373 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu – 102 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia”, Boboc – 68 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică – Chitila – 48 locuri;

Înscrierea candidaţilor se desfăşoară până la data de 29.04.2021.

Se primesc candidaţi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a  şi care au vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în anul 2021.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi.  Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

 

       ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Argeș, activitatea de înscriere se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Argeș, situat în Pitești, strada Craiovei, nr. 150, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30- 16.30, marţi între orele 08.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0248/215284.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro și pe paginile de socializare  http://www.facebook.com/RecrutareMApN și http://www.facebook.com/CMJArgeș.

COMANDANTUL CENTRULUI MILITAR JUDEȚEAN ARGEȘ

 Locotenent colonel

Ionel COTOARBĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email