Recomandările medicilor pentru zilele caniculare

Pentru că în această perioadă temperaturile depăşesc 30 de grade Celsius argeşenii sunt sfătuiţi să urmeze recomandările medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00. Totodată, este recomandat consumul zilnic de lichide, între 1,5 şi 2 litri, fără să fie aşteptată senzaţia de sete, fiind necesar un pahar cu apă la fiecare 15 – 20 minute. Medicii recomandă, de asemenea, consumul a cât mai multor fructe şi legume proaspete, acestea conţinând o cantitate de mare de apă.
Deşi vremea a fost caniculară la Curtea de Argeş, medicii de la serviciul de Ambulanţă din municipiul nostru nu s-au confruntat cu situaţii deosebite, iar numărul intervenţiilor a fost unul obişnuit pentru această perioadă. „Nu au fost probleme cauzate de caniculă. Cel puţin pe turele pe care am lucrat nu ne-am confruntat cu situaţii deosebite. În continuare, continuare avem multe solicitări pentru accidentele vasculare, la care sunt predispuşi bolnavii cronici. Însă, mai sunt solicitări pentru hipertensiuni sau traumatisme cranio-cerebrale”, ne-a spus dr. Marius Popescu, coordonator Serviciul de Ambulanţă Curtea de Argeş.
Potrivit medicilor, dacă expunerea la soare este absolut necesară între orele amiezii, oamenii trebuie să folosească o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere din fibre naturale, de culori deschise. „Pentru a evita astfel de probleme le recomand oamenilor, mai ales celor în vârstă, să-şi ia la timp medicaţia conform indicaţiilor medicului, să se protejeze de soare dacă se anunţă vreme caniculară şi să nu iasă din casă la orele prânzului. Ştiu că oamenii au probleme pe care trebuie să le rezolve şi sunt nevoiţi să meargă în oraş, dar în acelaşi timp vreau să le spun că şi starea de sănătate este mult mai importantă”, a mai spus dr. Marius Popescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email