Reciclarea de la A la Z

Mulți dintre noi am avut primul contact cu reciclarea în timpul școlii. Indiferent că ne referim la perioada învățământului gimnazial sau la liceu, aceste perioade și instituții se numără printre caracteristicile pentru care multe dintre campaniile de reciclare optează. Nici nu e de mirare, întrucât aici se pot colecta selectiv cantități impresionante de deșeuri din care, ulterior, pot fi realizate alte elemente de uz general. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu cunoaștem care sunt beneficiile reciclării, precum și sediile la care deșeurile selective pot fi aduse. Majoritatea dintre aceste centre oferă inclusiv sume de bani în schimb, pe care le poți folosi oricum îți dorești. Descoperă tot ce trebuie să știi despre reciclarea de la A la Z în rândurile următoare!

Ce este reciclarea?

Întregul proces de reciclare pleacă de la colectarea selectivă a deșeurilor. Altfel spus, persoanele care reciclează trebuie să aibă acasă până la patru coșuri de gunoi cu uz distinct, de la hârtie și carton la plastic, sticlă și deșeuri menajere.

Reciclarea presupune folosirea unor reziduuri sau deșeuri pentru a obține materie primă în vederea valorificării acesteia la realizarea altor elemente. În fapt, multe dintre lucrurile pe care le folosim și ajungem să le aruncăm pot fi transformate relativ rapid în elemente cu același scop.

Reciclare carton, plastic, sticlă și lemn sunt doar câteva dintre palierele centrelor de colectare selectivă și reciclare din București și din țară. Printre acestea se numără Lion Recycle, unul dintre locurile în care deșeurile și reziduurile sunt colectate pentru a fi transformate în elemente noi. Totul de la metal, plastic, sticlă, hârtie, carton la aluminiu și multe alte materiale poate fi reciclat, de acest lucru ocupându-se echipa de la Lion Recycle. În schimbul cantităților aduse, centrul recompensează persoanele fizice și juridice cu sume de bani.

De ce să reciclezi?

Există foarte multe avantaje pentru care reciclarea este necesară. Printre acestea se numără reducerea consumului de energie pentru a obține elementele necesare. Un alt beneficiu direct este grija oferită mediului înconjurător, prin reducerea materiei prime obținute fără a tăia copacii.

Potrivit statisticilor, o tonă de hârtie poate fi obținută doar prin tăierea a 24 arbori maturi și folosirea a nu mai puțin de 325.000 litri de apă. În continuare, acest proces implică o cantitate imensă de energie care, ulterior, afectează mediul înconjurător.

Deșeurile aduc atingeri nu doar Pământului, ci și animalelor sălbatice care trăiesc în proximitatea noastră. Reziduurile pe care oamenii le lasă în diferite locuri în natură ajung să fie ingurgitate de animalele sălbatice, fenomen care duce la moartea a peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, în fiecare an.

Mai mult, sticla și aluminiul au nevoie de sute de ani de zile pentru a se descompune. De aceea, aceste materiale sunt cunoscute ca putând fi reciclate și folosite la infinit, spre deosebire de elementele din metal care, la rândul lor, pot fi reciclate în proporție de 90-95%. În timp, acestea se descompun total.

Unde poți recicla?

Din fericire, există numeroase centre specializate în colectarea selectivă și reciclare în întreaga țară. Unul dintre acestea este Lion Recycle, cu specificația că își desfășoară activitatea în București. Mai mult, acesta oferă bani în schimbul materialelor aduse și selectate. Dacă și tu vrei să te bucuri de avantajul de a le fi client, asigură-te că tot ceea ce reciclezi și colectezi este bine spălat și curățat înainte de a le duce la ei. Acestea sunt cerințele pe care fiecare dintre noi trebuie să le respecte, de fiecare dată când vrem să reciclăm.

Combate risipa materialelor și contribie la reducerea poluării, printr-un obicei atât de mic cum este colectarea selectivă. Pe termen lung, vei observa și te vei putea bucura de avantajele integrării unui asemenea obicei în rutina ta zilnică!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email