Recepţie finală pentru „marea asfaltare”

Proiectul prin care la Curtea de Argeş au fost asfaltate 47 de străzi se apropie de final, de recepţia finală. Cum volumul de lucru este foarte mare, fiind vorba despre atâtea străzi, recepţia se va face pe străzi. „Durează foarte mult recepţia, iar investiţiile trebuie să intre în inventarul domeniului public al municipiului pe străzi, cu valoare separată”, spune primarul Nicolae Diaconu. Au apărut ceva probleme din cauza alunecărilor de teren din vara lui 2013, când mai multe străzi asfaltate prin acest proiect au avut de suferit. Acum municipalitatea le repară şi după ce şi acestea vor fi gata se va putea face recepţia finală.

 

Ploile torenţiale care au căzut în 2013 au dus la deplasarea versanţilor care au antrenat partea carosabilă a străzilor Plopiş, Ghioceilor, Corbenilor, Bădârceşti, Făgetului şi Valea Sasului. Consolidarea versanţilor, lucrare de aproximativ două milioane de euro, a fost scoasă la licitaţie, SC RMR SRL fiind cea care a câştigat şi care lucrează deja. După ce va termina, Delta ACM, cosntructorul care a asfaltat cele 47 de străzi, va repara carosabilul, după care se vor face recepţiile finale.

Asfalt nou pe 33,7 kilometri de străzi

În cadrul proiectului „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere din municipiul Curtea de Argeş” au fost modernizate 47 de străzi, cu o lungime totală de 33,714 kilometri din cartierele Marina – Poştei (12,959 kilometri), Noapteş – Buşaga (4,772 kilometri), Valea Sasului – Groape (15,983 kilometri).

Imediat cum au început lucrările cetăţenii au început cu reclamaţiile, că străzile sunt prea înguste, prea înalte pentru intrările lor în curţi, au trotuarele prea late şi rigolele prea adânci. Reprezentanţii administraţiei locale au spus că aşa a fost făcut proiectul, iar constructorul îl respectă întocmai.

 

Problema este că în unele zone asfaltul s-a lăsat deja şi s-au format gropi, dar e de aşteptat ca toate problemele vor fi menţionate în procesul verbal de recepţie finală şi vor fi remediate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email