Recepţie finală pe strada Râmnicu Vâlcea


Problemele pe strada Râmnicu Vâlcea au început la scurt timp după ce a fost extinsă reţeaua de canalizare şi în această zonă. De fapt, neînţelegeri au fost de la bun început. În primă fază, firma care a realizat proiectul s-a desfiinţat. Apoi s-a descoperit că studiul geo nu corespundea cu situaţia de la faţa locului şi toate acestea au dus la amânarea finalizării investiţiei al cărei cost a fost de aproximativ 400.000 de euro. Probleme au apărut şi în momentul în care s-a făcut o primă recepţie. Abia la a treia încercare constructorul a convins comisia să semneze procesul şi a lăsat o garanţie de peste un miliard de lei vechi.

Au urmat alte probleme

Nu a trecut foarte mult timp şi, în asfaltul turnat peste partea de carosabil unde s-au făcut lucrările, au apărut gropi şi denivelări. Cum lucrarea era în garanţie, administraţia locală a solicitat firmei constructoare să intervină şi să repare strada. Cu chiu cu vai, în luna aprilie a acestui an, au venit muncitorii şi au început să decoperteze carosabilul. Totul părea în ordine, până în momentul în care s-a descoperit că şi de data aceasta sunt noi probleme. Mai precis, stratul de asfalt care trebuia să fie de patru centimetri era ceva mai subţire. Încă o dată, lucrările au fost oprite şi muncitorii au luat-o de la capăt. Peste două luni, va fi făcută şi recepţia finală, pentru că lucrarea va ieşi din garanţie. “Dacă nu vor fi constatate probleme, firma care a realizat investiţia va primi înapoi garanţia lăsată la primărie” ne-a declarat Radu Marin, de la Biroul Investiţii din cadrul primăriei.

Ar trebui să se racordeze 350 de gospodării şi 5 firme

Rezultatul investiţiei nu a  fost însă cel scontat pentru că cei care locuiesc pe strada Râmnicu Vâlcea nu s-au îngrămădit să se racordeze la reţeaua de canalizare. Oamenii au spus că nu au bani, iar cei mai înstăriţi nu s-au arătat interesaţi, pentru că majoritatea aveau fose septice. Teoretic, rezultatul acestei investiţii trebuia să fie racordarea la reţeaua de canalizare menajeră a peste 350 de familii şi a cel puţin 5 instituţii sau societăţi comerciale. Practic, niciun rezultat pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email