Reabilitări de 240 de miliarde

Lista investiţiilor pe acest an a fost modificată la Curtea de Argeş de curând. Potrivit directorului economic al Primăriei, Gheorghe Florescu, investiţiile finanţate din bugetul local în 2013 au suferit unele schimbări datorită solicitării Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia de reactualizare a documentaţiei necesare consolidării şi reabilitării Liceului Tehnologic Auto, Liceului Tehnologic „Constantin Dobrescu”, Şcolii Generale nr. 3 „Sfântul Apostol Andrei”, corp B, şi a Şcolii cu clasele I – IV Noapteş, precum şi racordării la utilităţi a clădirilor reabilitate din fonduri externe nerambursabile.
Astfel, pentru racordarea la gaze şi la curentul electric a centrului de recreere pentru pensionari şi a centrului de zi pentru persoanele cu dizabilităţi se vor cheltui 800 de milioane, pentru reactualizarea documentaţiei privind consolidarea şi reabilitarea Şcolii „Sf. Andrei” şi a Şcolii Noapteş, 700 de milioane, pentru reactualizarea documentaţiei pentru reabilitarea şi consolidarea Liceului „Constantin Dobrescu” 700 de milioane, iar pentru reactualizarea documentaţiei necesare aceloraşi lucrări la Liceul Auto, 800 de milioane. Toţi banii vor fi recuperaţi de la Uniunea Europeană, cheltuielile cu aceste documentaţii fiind eligibile, a precizat viceprimarul Cristian Mitrofan la şedinţa de Consiliu Local la care au fost făcute aceste modificări ale listei de investiţii. Documentaţiile trebuie refăcute pentru că s-au schimbat datele din 2009, anul în care au fost făcute iniţial documentele.
Banii, din lucrările de la reabilitarea centurii
Administraţia locală a găsit şi sursa de finanţare, banii care trebuiau folosiţi pentru modernizarea şoselei de centură şi care nu mai sunt de folos acum, întrucât Curtea de Apel a decis, ca urmare a unei plângeri făcute de o asociere participantă la licitaţie, că trebuie reevaluate toate ofertele depuse, lucru care va dura câteva luni.
Prin urmare, „Obiectivul Reabilitare carosabil şi trotuare străzi Lascăr Catargiu – 1 Mai – 1 Decembrie” se diminuează cu suma de 30 de miliarde, conform referatului realizat de directorul economic Gheorghe Florescu. Acesta a mai spus că valoarea totală a proiectelor de reabilitare şi modernizare pentru şcoli se ridică la 240 de miliarde de lei vechi, contribuţia locală fiind de 2,2 miliarde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email