Reabilitarea reţelei de apă se face sub supraveghere arheologică

Municipiul Curtea de Argeş are un proiect prin care reabilitează reţeaua de apă în centrul municipiului. Lucrările vor fi făcute sub „supraveghere arheologică de teren”.

 

Astfel, Primăria a achiziţionat „Servicii de supraveghere arheologică pentru lucrările desfășurate în zona de protecție a monumentelor istorice și zona construită protejată conform dispozițiilor legale în vigoare în vederea realizării obiectivului de investiții- Reabilitare rețea de apa-zonă centrală din municipiul Curtea de Argeș”, de la Muzeul Judeţean Argeş pentru suma de 7510 lei.

Vă reamintim că Municipiul Curtea de Argeș a anunţat în august 2018 pe sistemul electronic de achiziţii publice, SICAP, licitaţia pentru contractul „Servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții REABILITARE REȚEA DE APĂ-ZONA CENTRALĂ DIN MUNICIPIUL CURTEA DE ARGEȘ” . Potrivit anunţului, durata maximă pentru realizarea  serviciilor de  proiectare este de trei luni, iar durata maximă pentru execuția lucrărilor, 24 luni. Licitaţia a avut loc în septembrie, dar nu a fost depusă nicio ofertă.

Municipalitatea a scos din nou la licitaţie contractul care a fost câştigat de  o asocierea de firme condusă de KRANZ EUROCENTER S.R.L., din Piteşti. Celelalte societăţi care fac parte din asociere sunt ROMPROED  şi AQUAROND CONSTRUCT, la prima dintre ele acţionar majoritar fiind un cetăţean din Suedia. Valoarea estimată a contractului este 7.488.721,16 lei fără TVA, din care proiect tehnic și detalii de execuție-200.000 lei fără TVA, asistenţă din partea proiectantului-70.000 lei fără TVA, organizare de șantier-110.000 lei fără TVA, construcții + montaj-7.078.721,16 lei fără TVA. De asemenea, contractul prevede probe tehnologice și teste-10.000 lei fără TVA, iar documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor sunt estimate la 20.000 lei fără TVA. Finanţarea proiectului se face din fonduri bugetare.

Se reabilitează 16.522 metri de conducte

Primăria a obţinut finanţare pentru proiectul„Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în Municipiul Curtea de Argeş”, prin care vrea să să facă inclusiv piste de biciclete în centrul oraşului. E nevoie astfel ca infrastructura de apă să fie impecabilă, ca să nu se mai spargă, în caz de avarie, asfaltul proaspăt.

Asocierea al cărei lider este KRANZ EUROCENTER, va reabilita 16.522 metri de conducte de pe străzile  Victoriei cu străzile adiacente 1 Mai şi Ştefan cel Mare, Negru Vodă cu străzile adiacente Dumitru Norocea, Tudor Vladimirescu, Dumbrava, Viorelelor, Armand Călinescu, Traian, Bulevardul Basarabilor cu străzile adiacente San Nicoară, Episcop Ghenadie, Victor Ştefănescu, Matei Basarab, Mihai Bravu, Pompieri, Banu Mărăcine, Neagoe Vodă, Posada, Episcop Nichita şi strada Eroilor cu străzile adiacente Constantin Dobrescu Argeş şi 1 Decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email