Reabilitarea reţelei de apă în zona centrală costă 10,273 milioane de lei

În ianuarie costa cu 100.000 de lei mai mult

Consiliul Local a aprobat joi modificarea indicatorilor tehnico-economici şi Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare reţea de apă – zona centrală din municipiul Curtea de Argeş”. Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 10.273.841,21 lei.

Municipiul are un alt proiect, „Dezvoltarea  unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil”, în cadrul căruia se va face şi reabilitarea reţelei de apă în centru. Pentru ca municipiul Curtea de Argeş să depună şi să primească finanţare pentru acest proiect e nevoie ca unele probleme de infrastructură de apă şi canal să fie rezolvate. Prin proiectul menţionat s-ar amenaja piste de biciclete şi s-ar reface trotuarele, astfel încât e nevoie ca ce e sub ele, reţelele de apă şi canal adică, să fie dacă nu noi măcar bune. Cum la Curtea de Argeş conductele au peste 50 de ani, în ciuda banior mulţi investiţi de administraţia locală în ultimii 15 ani, mai puţin în ultimii doi, apar avarii zilnic. În ianuarie, Consiliul Local aproba indicatorii de mai sus la un preţ cu 100.000 de lei mai mare, dar între timp a fost revizuită documentaţia de avizare.

Pentru reabilitarea reţelei de apă – zona centrală, durata de execuţie este de 24 de luni. Se reabilitează 16.522 metri de conducte de pe străzile  Victoriei cu străzile adiacente 1 Mai şi Ştefan cel Mare, Negru Vodă cu străzile adiacente Dumitru Norocea, Tudor Vladimirescu, Dumbrava, Viorelelor, Armand Călinescu, Traian, Bulevardul Basarabilor cu străzile adiacente San Nicoară, Episcop Ghenadie, Victor Ştefănescu, Matei Basarab, Mihai Bravu, Pompieri, Banu Mărăcine, Neagoe Vodă, Posada, Episcop Nichita şi strada Eroilor cu străzile adiacente Constantin Dobrescu Argeş şi 1 Decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email