Reabilitarea reţelei de apă din zona centrală costă 2,2 milioane de euro

Pentru ca municipiul Curtea de Argeş să depună şi să primească finanţare pentru proiectul „Dezvoltarea unui sistem de transport modern accesibil şi durabil” e nevoie ca unele probleme de infrastructură de apă şi canal să fie rezolvate. Prin proiectul menţionat s-ar amenaja piste de biciclete şi s-ar reface trotuarele, astfel încât e nevoie ca ce e sub ele, reţelele de apă şi canal adică, să fie dacă nu noi măcar bune. Cum la Curtea de Argeş conductele au peste 50 de ani, în ciuda banior mulţi investiţi de administraţia locală în ultimii 15 ani, mai puţin ultimii doi, şi apar avarii zilnic, Municipalitatea şi-a propus să rezolve pentru următorii 50 de ani problema aceasta.

Care sunt străzile pe care se schimbă conductele

Prin urmare, Consiliul Local a aprobat la sfârşitul anului indicatorii tehnico economici privind obiectivul de investiţii „Reabilitare reţea zona centrală”. Valoarea investiţiei se ridică la 10.396.781,1 lei, adică aproximativ 2,2 milioane de euro, iar durata de execuţie este de 24 de luni. Se reabilitează 16.522 metri de conducte de pe străzile  Victoriei cu străzile adiacente 1 Mai şi Ştefan cel Mare, Negru Vodă cu străzile adiacente Dumitru Norocea, Tudor Vladimirescu, Dumbrava, Viorelelor, Armand Călinescu, Traian, Bulevardul Basarabilor cu străzile adiacente San Nicoară, Episcop Ghenadie, Victor Ştefănescu, Matei Basarab, Mihai Bravu, Pompieri, Banu Mărăcine, Neagoe Vodă, Posada, Episcop Nichita şi strada Eroilor cu străzile adiacente Constantin Dobrescu Argeş şi 1 Decembrie.

Pe hârtie lucrurile sunt frumoase, dar pe teren par greu de făcut. Despre reabilitarea reţelei de apă pe Bulevard se vorbeşte de mult timp, pentru că reţeaua este distrusă, dar niciun primar până acum nu a găsit soluţii. Este vorba despre bani mulţi în primul rând dar şi despre faptul că principala arteră a oraşului, Bulevardul Basarabilor, ar fi blocată pe o perioadă lungă, iar oraşul ar putea fi paralizat. Deocamdată este doar un proiect de hotărâre aprobat de Consiliul Local aşa cum sunt mii din 1990 încoace, multe dintre ele nepuse vreodată în practică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email