Reabilitarea gării, scoasă din nou la licitaţie

Compania Naţională de Căi Ferate CFR – SA, prin Sucursala Regională CF Craiova, a scos din nou la licitaţie un contract pentru  „Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din staţia C.F. Curtea de Argeş (expertiză şi DALI – clădire monument istoric)”. Potrivit licitatiapublica.ro, durata contractului este de 24 de luni din care execuţie propriu-zisă două luni.

„Clădirea de călători din staţia C.F. Curtea de Argeş a fost construită în anul 1900 şi este monument istoric de interes naţional (…) Materialele folosite la construirea cladirii şi tehnicile folosite în realizarea acesteia sunt specifice perioadei în care a fost construită. Clădirea este în patrimoniul CNCF CFR SA (…) având suprafaţa construită la sol de 507 mp şi suprafaţa desfăşurată de 1014 mp, (…) Lucrările propuse vor ţine cont de faptul că această clădire este monument istoric, ceea ce impune ca lucrările de reparaţii, restaurare şi reabilitare să se realizeze cu material şi tehnici specifice epocii de edificare a clădirii şi numai cu avizul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Atât serviciile premergătoare execuţiei cât şi lucrările necesare vor trebui efectuate numai cu personal atestat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pentru acest tip de obiectiv”, potrivit caietului de sarcini al licitaţiei. Ofertele se primesc până pe 16 septembrie.

Dezastru total

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat şi pe 1 noiembrie 2017 licitaţia pentru „Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din staţia CF Curtea de Argeş (expertiză şi DALI – clădire monument istoric)”. Potrivit anunţului publicat atunci pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 4 decembrie 2017, iar valoarea estimată a lucrărilor, 65.000 de lei. 29 decembrie a fost data limită de evaluare a ofertelor, numai că nu a fost depusă niciuna, iar licitaţia a fost anulată pentru că „la data limită de depunere ofertă nu exista niciun ofertant înscris care a depus ofertă de preţ”, conform SEAP.

Dezastrul e total la gara Curtea de Argeş. Mesh-ul care a învelit faţada la înmormântarea Regelui Mihai I s-a rupt deja, iar bucăţi de zid cad în fiecare zi. Sala de aşteptare e închisă tot timpul, numai dacă vreun călător solicită inisitent să stea acolo sala se deschide, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat în ultima vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email