Razie de proporţii la sfârsit de săptămână / Infractori prinsi în flagrant de politisti


Un sfârşit de săptămână aglomerat pentru lucrătorii Poliţiei Curtea de Argeş şi cei de la Posturile de Poliţie din comunele arondate. Conform unui plan naţional de acţiune, demarat sâmbătă şi duminică, în care au fost incluse toate departamentele din cadrul Poliţiei, au fost efectuate nu mai puţin de 86 de controale atât în municipiu cât şi în comunele arondate. Peste 40 de oamenii ai legii au participat la acţiune. Au fost constatate 13 infracţiuni, din care şapte în flagrant: 11 de către poliţiştii Departamentului Economic, una de cei de la Biroul Judiciar şi una de altă natură. Totodată au fost aplicate 41 de contravenţii în valoare de 73 de milioane lei.

Şoferi băuţi şi scandalagii amendaţi de poliţişti

Astfel, agenţii Biroului Poliţiei Rutiere au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.020 lei, pentru încălcarea normelor Codului Rutier. Cu această ocazie, doi şoferi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinşi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Daniel T.(20 ani ) avea o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l, iar Ionel I. (32 ani) o concentraţie de  0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Lucrătorii Biroului de Ordine Publică au amendat 10 persoane pentru scandal, cu o sumă totală în valoare de 3.000 lei. De asemenea, agenţii Biroului Poliţiei Rurale au participat la acţiune, aplicând 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.660 lei, atât pentru cei care au fost prinşi conducând în stare de ebriatate cât şi pentru cei care au tulburat ordinea publică.

Prinşi cu lemne furate

Tot în acest week-end, poliţiştii din comune au întocmit şi patru dosare penale pentru cei care au tăiat şi sustras material lemnos fără drept. N. Vasile (28 ani) din Arefu s-a ales cu dosar penal pentru doi metri cubi de fag, în valoare de 350 lei, pe care încerca să îi fure de pe proprietatea Ocolului Silvic Vidraru. Alte trei persoane din comuna Albeştii de Argeş, Romică H. (23 ani), Mădălin R. (16 ani) şi Eugen G. (25 ani) vor fi cercetaţi penal pentru că au tăiat şi sustras cantitatea de 4,2 metri cubi de fag, în valoare totală de 314 lei, de pe proprietatea Ocolului Silvic Curtea de Argeş.

Elevi ridicaţi din baruri

Conform planului naţional de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, poliţiştii de proximitate au organizat vineri o acţiune  pentru depistarea chiulangiilor. Cu această ocazie au fost controlate cinci unităţi de alimentaţie publică şi internet- caffe din zona unitătilor de învăţământ. 16 elevi au fost prinşi de agenţii de poliţie în baruri în timpul orelor de curs. Au fost anunţaţi directorii unităţilor de învăţământ unde învaţă elevii, urmând ca aceştia să i-a măsuri disciplinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email